Hyppää pääsisältöön
Pasi Tamminen on entinen festarijärjestäjä.

Ex-festaripomo Pasi Tamminen menetti konkurssissa kotinsa – ”Kun positiivisuus katosi, oli vaikea pitää yllä aitoutta”

Pasi Tamminen, 51, tunnetaan iloisena ja puheliaana seuramiehenä, joka järjesti suosittuja Down By The Laituri -kaupunkifestivaaleja Turussa vuosina 1995–2015. Alun menestysvuodet vaihtuvat vaikeuksiin 2010-luvun lähestyessä.

– Se oli monen sattuman summa. Oli väärää ohjelmistoa, väärää henkilökuntaa, ukkosia, vääriä valintoja. Ja ennen kaikkea omia virheitä. Olen nyt oppinut, että muita on turha syyttää, vaan kaikki lähtee itsestä, Tamminen sanoo.

– Festareiden talous oli loppuvaiheessa kuralla. Kun sitten media alkoi kirjoitella vaikeuksista, siitä alkoi pysäyttämätön syöksykierre. Ensimmäisen negatiivisen jutun ilmestyessä 2014 sanoin tutuilleni, että tästä ei hyvä seuraa.

Lue myös: Viikonloppu tapahtumien aikaa - riittääkö yleisöä?!

Ahdistus väheni pyöräillen

Myynti alkoi sakata, kävijät vähentyä, maine kärsiä.

– Kun positiivisuus katosi, oli vaikea pitää yllä aitoutta. DBTL rupesi tuntumaan kivireeltä. Löysin ostajan, mutta se ei festareiden nimeä hallitsevalle Turun kaupungille kelvannut. Kesän 2015 jälkeen ajauduin konkurssiin, joka lopulta raukesi varojen puutteeseen.

Pasi Tamminen toimi 1980-luvulla turkulaisessa Auran Aallot -radiossa. – Hallikaisen Joel, Tammisen Sari, Hilanderin Hessu… muut menivät viihdepuolelle, minä jäin taustalle järjestäjäksi, myös Welldone-tuotantoyhtiössä 1990-luvulla työskennellyt Pasi kertoo.
Pasi Tamminen toimi 1980-luvulla turkulaisessa Auran Aallot -radiossa. – Hallikaisen Joel, Tammisen Sari, Hilanderin Hessu… muut menivät viihdepuolelle, minä jäin taustalle järjestäjäksi, myös Welldone-tuotantoyhtiössä 1990-luvulla työskennellyt Pasi kertoo.

Tamminen oli hakenut pankista uusia lainoja menoja maksaakseen. Niinpä konkurssirytäkässä meni perheen asuntokin, rivitalohuoneisto Littoisissa.

– Olen aina elänyt pienesti, yrittänyt tulla vähällä toimeen. Edes hittivuosina säästöjä ei juuri kertynyt, vaikka en olekaan mikään pröystäilijä. En hävennyt, mutta minua suretti enemmän läheisilleni koitunut ahdinko kuin kodin tai rahojen menetys.

Lue myös: Yllättävä käänne festareilla - Jari Sillanpää hyppää Tom Jonesin saappaisiin: ”Tuuraaja on nyt kyllä parempi!”

Pasilla on avovaimo Malla sekä kaksi jo aikuista lasta edellisestä suhteesta. Myös Mallalla on kaksi lasta.

– Kodittomana ja rahattomana aloin pyöräillä. Poljin vuodessa tuhansia kilometrejä. Tuuletin päätäni. Fillarin selässä maailma alkoi näyttää taas myönteisemmältä, ja tajusin, että minulla on yrittäjänä vielä annettavaa. En olekaan luuseri.

Lue lisää Pasista ja hänen nykyisestä bisneksestä tuoreesta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!


Teksti:
Kalle Kangas
Kuvat:
Matti Matikainen

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!