Katso kuvat!
Minna Rautiainen-Cimrin

Ex-Värttinä-laulaja Minna Rautiaisen elämä muuttui 2001 radikaalisti, kun hän matkusti toimittajana juttukeikalle Turkkiin – ”Se oli jonkin sortin mielenhäiriö!”

20.08.2019 03:18

Luksushotellin aulaan heilahtaa kauniisti päivettynyt tyylikäs nainen.

Hän on Joensuun liepeiltä Rääkkylästä kotoisin oleva Minna Rautiainen-Cimrin, 48, joka on asunut Turkin Alanyassa jo 17 vuotta. 

Minnan kulkema tie pienestä itäsuomalaisesta kylästä Välimeren lempeisiin tuuliin on ollut kuin kohtalon johdattelema. Nyt entinen Värttinä-yhtyeen laulaja kertoo, mikä sai hänet muuttamaan täysin vieraaseen kulttuuriin ja mikä maassa viehättää.

Lue lisää. Muistatko Värttinä-yhtyeen laulajan Minna Rautiainen-Cimrinin? Tältä hän näyttää nykyään, pyörittää hulppeaa luksushotellia Turkin Alanyassa – kuva!

Pikkutyttö maailmalla

Vieraat kulttuurit tulivat tutuksi Minnalle jo lapsena, kun hän lauloi ja Värttinässä kiersi yhtyeen kanssa ympäri maailmaa.

Musiikkimatkoillaan tuli sai ensikosketus myös Turkkiin, kun Ankarassa järjestettiin paikallisen televisio- ja radiokanavan lastenlaulutapahtuma.

– Meidät majoitettiin paikalliseen perheeseen, ja he ottivat meidät kuin omiksi lapsikseen. Minulla on matkalta kuva, jossa itkemme silmät päästämme lähdön hetkellä. Olin heti ihastunut sikäläiseen kulttuuriin, Minna muistelee. 

Minna
Minna

Taannoin Minna löysi silloisen isäntäperheen Facebookista.

– He olivat ällikällä lyöty, kun kuulivat minun muuttaneen jo vuosia sitten Turkkiin.

Lue myös: Turkin Alanyassa asuva Pauliina Karppijärvi-Muftuoglu teki historiaa: Olen ensimmäinen ulkomaalainen tässä tehtävässä!

Kaikki alkoi työmatkasta

Vuonna 2001 Minna asui Helsingissä ja oli toimittajana suuressa mediatalossa. Eteen tuli työkeikka Alanyaan, ja viikon mittaisen reissun aikana Minna ystävystyi matkaseurueen oppaan kanssa.

Työmatkan jälkeen Minnan oli tarkoitus lähteä lomamatkalle ulkomaille. Reissu kuitenkin peruuntui hänen sairastuttuaan. Minna oli tietysti harmissaan mutta ei voinut mitään.

– Kun olin tervehtynyt, ystävät ehdottivat, että miksen lähtisi Alanyaan omin päin, kun minulla kerran olisi siellä ystäviä. Emmin yksin matkustamista, mutta päätin lopulta lähteä.

Minna toivoo suomalaisten ottavan mallia turkkilaisten vieraanvarai- suudesta. – He ottavat kaikki ulkomaalaiset avosylin vastaan.
Minna toivoo suomalaisten ottavan mallia turkkilaisten vieraanvarai- suudesta. – He ottavat kaikki ulkomaalaiset avosylin vastaan.

Mielenhäiriö iskee

Valinta kannatti, sillä kyseisellä reissulla Minnan ja taannoisen oppaan välillä ollut tavallinen ystävyys roihahti yllättäen rakkaudeksi. Vielä edellisen matkan aikana ei moista paloa tuntunut.

Rempseä Minna ei aikaillut. Vuotta myöhemmin hän jätti Helsingin pölyt ja muutti Alanyaan.

– Se oli varmaan jonkin sortin mielenhäiriö jättää hyvä työ ja elämä. Kaikki kuitenkin järjestyi työ- ja opintoasioita myöten, joten päätin luottaa intuitiooni.

Nyt, yli 17 vuotta myöhemmin Minna pyörittää miehensä kanssa luksushotellia Alanyan liepeillä. Perheellä on kaksi lasta.

Kolmikymppinen suomalaistoimittaja ja entinen perinnelaulaja oli aina luottanut intuitioonsa. Vuonna 2001 hänen elämänsä muuttui.
Kolmikymppinen suomalaistoimittaja ja entinen perinnelaulaja oli aina luottanut intuitioonsa. Vuonna 2001 hänen elämänsä muuttui.

 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jasmin Määttä
Kuvat: Oner San / All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!