fbqEsitutkinta paljastaa - Niko Ranta-ahon kaveri avautui kuulusteluissa massiivisten huume-erien liikuttelusta ja rahasäädöistä: Niko ohjeisti, mitä mihin säkkiin pitää pistää | Seiska
Niko Ranta-aho

Esitutkinta paljastaa - Niko Ranta-ahon kaveri avautui kuulusteluissa massiivisten huume-erien liikuttelusta ja rahasäädöistä: Niko ohjeisti, mitä mihin säkkiin pitää pistää

Uutiset | 02.03.2020 13:35

Katiska-jutun esitutkinta paljastaa, että epäillyssä huumekaupassa mukana ollut 36-vuotias mies kertoi poliisikuulusteluissa melko seikkaperäisesti Niko Ranta-ahon roolista ja toiminnasta. Pääepäilty Niko on puolestaan kiistänyt sekä poliisille että tuomioistuimelle syyllistyneensä vakaviin rikoksiin, mutta myöntänyt kohdallaan huumausaineiden viihdekäytön. 

Asiakirjoista selviää, että Niko ja 36-vuotias ovat tunteneet toisensa pitkään. Nuorempana miehet hengeilivat yhdessä, kertoman mukaan aikaa vietettiin esimerkiksi pleikkarin parissa ja kalastusretkillä. Molemmat ovat kotoisin Tampereelta. 

Kaveruksista Niko jäi poliisin satimeen viime heinäkuussa, rikoskumppaniksi epäilty 36-vuotias puolestaan jo kaksi viikkoa ennen vappua. Ensimmäinen kuulustelu huhtikuun 16. päivä ei ollut poliisin näkökulmasta kovinkaan tuloksellinen, sillä mies vastasi jokaiseen kysymykseen ytimekkäästi: "En kommentoi".

enkommentoi

Karkkilan kätköt

Kuulustelut jatkuivat huhtikuun 22. päivä. Tuolloin epäilty yllättäen alkoi vastailla kysymyksiin, ja kertoi huumeiden ja rahan liikutteluista. Hän esimerkiksi kertoi ajaneensa huumelastin vantaalaisen huoltoaseman pihasta eräälle vuokramökille Karkkilaan  Massiivinen erä laittomia aineita oli naamioitu kukkalähetykseksi.

Saavuin Karkkilaan sinne mökille perjantaina johonkin aikaan, mutta en osaa sanoa siitä aikaa tarkemmin. Saavuttuani menin sinne pakettiauton takatilaan ja nostin ne kukat pois niistä pahvilaatikoista. Kun kukat nosti pois, niin niiden alla olijotain sideharson tyyppistä kangasta ja sitten sen kankaan olla oli huumeita. Vein ne kaikki huumeet mökkiin ja siellä toimin ohjeiden mukaan eli pistin ne eri laukkuihin ja pusseihin. Ne huumeet oli pakattu valmiiksi vakuumipusseihin, mutta sitten siinä taisi olla kaksi sellaista kokaiinia sisältävää tiilta tai sellaista laattaa, jotka minun piti sahata keskeltä kahtia. Sitten pakkasin osan näistä leikellyistä kokaiineista siten miten ne olivatkin ja osan pistin niihin sinisiin roskapusseihin. Eniten siinä oli varmasti sitä hasista ja sitten keltaista ainetta, joka saattoi olla amfetamiinia.

36-vuotias kertoi poliisille useassa kuulustelussa, että hän ei tiennyt, keneltä oli saanut ohjeet huumeiden toimittamiseen.

Mies kertoi hyötyneensä rikollisesta toiminnasta "varmaan alle 10 000 euroa". Lisäksi hän korosti, että hänen roolinsa liittyi käytännössä rahan liikutteluun, johon hän oli ryhtynyt kesällä 2018. 

Paljastus

Kuulustelut jatkuvat ja epäilty kertoo jatkuvasti yksityiskohtia huumeiden liikutteluista, rahasäädöistä ja muusta asiaan liittyvästä. Lopulta epäilty myöntää heinäkuussa, että hän sai ohjeet Karkkilan lastin suhteen kaveriltaan Niko Ranta-aholta. 

- Niko ohjeisti, mitä mihinkin säkkiin pitää pistää ja kaiken siihen Karkkilan (huumekätköihin) liittyvät. Kerron nyt kaiken tämän vaikka tiedostan, että tällä saattaa olla jotain seurauksia minulle. Haluan kuitenkin nyt selvittää tämän asian kokonaan omalta osaltani ja tässä minun tarinani on. 

Kuulusteluissa epäilty kertoi, että Niko antoi hänelle Aquarius-puhelimen, johon asennetulla erikossovelluksella yhteyksiä pidettiin. Poliisi epäilee 36-vuotiasta kolmesta törkeästä dopingrikoksesta ja kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta. 

ote

Kuulustelupöytäkirjojen perusteella 36-vuotias oli varsin tietoinen siitä, että hän osallistui suurien huume-erien liikuttamiseen. 

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!