fbq
Uutiset
30.08.2020 19:04
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Pasi Murto, Lehtikuva
Jari Aarnio
Esikoiskirjansa julkaissut Kalevi Puonti on kokenut poliisi: Työskentelin Jari Aarnion alaisuudessa!
Uutiset
30.08.2020 19:04
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Pasi Murto, Lehtikuva

Riihimäkeläinen rikosylikonstaapeli Kalevi ”Kale” Puonti, 58, valmistui poliisiksi 1984. Vajaan parin vuoden jälkeen Vantaan massarikostutkintatyö vaihtui Helsingin huumepoliisiin. Siellä Kale oli lähes 35 vuotta ensin Torsti Koskisen, sitten myös Jari Aarnion alaisuudessa.

– Kun Aarnio pidätettiin, epäilimme salaliittoa, ja olimme täysin hänen puolellaan. Suomut putosivat silmiltä, kun Aarnion pihalta löytyi rahakätkö. 

– Olen miettinyt paljon, miksi en havainnut mitään. Aarnio ei koskaan esimerkiksi leveillyt rahalla, Kale pohtii.

Lue myös: Näin kovissa oloissa ex-poliisi Jari Aarnio kärsii tuomiotaan - kertoo MTV:n haastattelussa päivärytmistä: "Aktiviteettien puute on sairasta"

Aarnion vuoksi koko Helsingin huumepoliisi joutui suurennuslasin alle. Kale purki tilanteen tuomaa ahdistusta kirjoittamalla. Hän oli kuvaillut aiemmin huumepoliisin arkea Kaupungin varjoja -blogissa sekä sanoittanut lauluja iskelmätähdille. Pikkuhiljaa hänen päässään alkoi muodostua nyt julkaistu esikoisdekkari Manni.

– Ehkä ”kunnianpalautus” on liian vahva sana, mutta haluan huumepoliisin saavan takaisin sen arvostuksen, joka sille kuuluu. Siellä on huippuihmisiä töissä, jotka joutuivat yhden miehen tekojen takia 

Lue myös: Kokenut huumepoliisi, kirjailija Kalevi Puonti ihmettelee Katiska-vyyhdin antamaa kuvaa rikollisuudesta: Ei diilereillä Ferrareita tai kauniita naisia ole!

Kalevi Puonti

Jään jouluna eläkkeelle

Netti- ja romanssihuijausten tutkiminen tuntuu entisestä huumepoliisista jopa helpottavalta. Vuosikymmenien jälkeen viikonloppujakin on nyt vapaana.

– Romanssihuijauksissa halusin ymmärtää, mikä saa ihmiset antamaan satojatuhansia euroja nettitutulle. Vastaus on rakkauden kaipuu. Usein nämä ihmiset ovat niin rakastuneita, etteivät edes usko olevansa huijauksen uhreja. Kyllä tämä on usein sellaista sielunhoidollista hommaa.

Jouluna eläkkeelle jäävä Kalevi ei aio jäädä reiskat jalassa kotiin istumaan.

– Itse asiassa vihaan sanaa eläkeläinen! Manni-kirja on ensimmäinen Pasilan Myrkky -nimisestä dekkarisarjastani. Kahden ensimmäisen osan elokuva- ja tv-oikeudet on jo myyty suomalaiselle tuotantoyhtiölle. Neuvottelut ovat käynnissä käännösoikeuksista, esikoiskirjailija iloitsee.

Puonti ja Kaarto

Kalevi Puonti ja Kirsi Kaarto ovat kihloissa. Pari tapasi vuonna 2016 helsinkiläisessä Rymy-Eetussa. 
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »