Uutiset

Eroma kirjoittaa riipaisevia kappaleita omasta elämästään – tarvitsee etäisyyttä vaikeisiin aiheisiin: Vereslihalla on vaikea kirjoittaa hyvää!

14.12.2019 14:31

Musiikkimaailmaa valloittava Eroma avaa omia elämänkokemuksiaan kappaleidensa avulla.

Eroma julkaisi uuden Tyhjään kotiin -singlensä hiljattain, ja kappaleessa hän pureutuu parisuhteen päättymisen jälkeiseen aikaan. Hänen aikaisemmat kappaleensa Kolmesataa, Pois pois pois ja Jallu puhuu ovat kertoneet muun muassa masennuksesta ja ulkopuolisuuden tunteesta.

Lue myös: Eroma julkaisi riipaisevan erokappaleen – musiikkivideon kuvaukset olivat kirjaimellisesti hyytävät: Hampaani vain kalisivat!

- Tyhjään kotiin on ensimmäinen parisuhteeseen liittyvä kappaleeni, ja aiheensa puolesta se varmasti koskettaakin useampia ihmisiä. Vai löydätkö maailmasta ihmisen, joka ei olisi kokenut sydänsuruja? Ihmiset ovat lähettäneet minulle todella paljon viestejä tästäkin biisistä. Tuntuu hienolta, että kappaleeni koskettavat, Eroma iloitsi Seiskalle.

 

”Vereslihalla on vaikea kirjoittaa hyvää”

Eroma haluaa kirjoittaa kappaleensa omista kokemuksistaan, mutta hänen on saatava asioihin etäisyyttä ennen kirjoitusprosessin aloittamista.

- Vereslihalla on vaikea kirjoittaa hyvää, joten minun on saatava etäisyyttä aiheeseen ja asiaan ennen kirjoitusprosessin aloittamista. En olisi voinut julkaista esimerkiksi Jallu puhuu -kappaletta, jos siihen liittyvä tilanne olisi yhä käynnissä. 

Lue myös: Suomalaisartisti avoimena elämänsä raskaista hetkistä – kävi läpi uupumuksen ja masennuksen: Tuntui, että elämästäni puuttuivat merkitykselliset asiat!

Muusikko muistuttaa, ettei kappaleiden sanoja pidä ottaa täysin kirjaimellisesti.

- Jokin asia jää kytemään ajatuksiini, ja vuoden kuluttua siitä saattaa syntyä jotain. Aluksi kirjoitan tajunnanvirtaa, ja sen jälkeen kokonaisuutta muokataan lopulliseen muotoonsa. Tyhjään kotiin -kappaleen demon nauhoittamisen jälkeen moni asia muuttui; osa tekstistä, osa sävellyksestä, tempo ja oikeastaan koko tuotanto. Tarvitsin selvästi aikaa ja etäisyyttä, ennen kuin pystyin tekemään kappaleen valmiiksi.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Ulla Nikula
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!