Uutiset

Entinen levy-yhtiöpomo Gugi Kokljuschkin: Uskoin sokeasti Tiktakin maailmanvalloitukseen!

22.11.2020 20:04

Musiikkineuvos Vasilij ”Gugi” Kokljuschkin, 73, teki kauppakorkeakoulusta valmistuttuaan pitkän uran levy-yhtiön johtajana. Hän jäi eläkkeelle 2010.

Ensi askeleet muusikon uraan alkoivat teini-iässä, kun hän tutustui Remu Aaltoseen ja Suntsi Järviseen. Lopullisen läpimurtonsa hän teki vuonna 1964 perustetussa Topmost-yhtyeessä.

Suosiota kesti neljä vuotta, kunnes bändin toiminta tyrehtyi. Gugi aloitti opiskelut ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulussa, mistä valmistui diplomi-ekonomiksi vuonna 1974.

– Valmistumisen jälkeen aloitin Finnlevyllä kotimaisen musiikin tuotepäällikkönä. Siitä kohtalo vei eri paikkoihin ja lopulta Suomen Universal Music Oy:n toimitusjohtajaksi.

Kun Gugi haki Finnlevylle töihin, hänen työhaastattelunsa kesti puoli vuotta. – Haastattelijoina olivat muun muassa Toivo Kärki ja Vexi Salmi. Topi halusi olla varma, että saa oikean tyypin.
Kun Gugi haki Finnlevylle töihin, hänen työhaastattelunsa kesti puoli vuotta. – Haastattelijoina olivat muun muassa Toivo Kärki ja Vexi Salmi. Topi halusi olla varma, että saa oikean tyypin.

Lue myös: Musiikkineuvos Gugi Kokljuschkin uransa pahimmasta hetkestä: Stevie Wonder pelasti konkurssilta!

Erilaisuus viehättää

Uransa aikana Gugi on nostanut lukuisia artisteja Suomen tähtitaivaalle. Gugin vaiston ansiosta muun muassa Pekka Ruuska, Hanna Ekola ja Vesterinen ovat nousseet hittilistoille.

– Ehkä minulla on vaisto vähän erilaisempiin juttuihin. Erilaisuus viehättää minua. Mieluummin pitää olla sellainen, jota rakastetaan ja vihataan kuin sellainen, joka on ok.
Joihinkin bändeihin usko on ollut niin kova, että on yritetty kansainvälistä läpimurtoa. Apocalyptican kanssa tämä onnistui, mutta Tiktakin kanssa ei.

– Uskoin sokeasti, että Tiktak olisi voinut lyödä läpi maailmalla. He esiintyivät niin luonnollisesti isoille yleisöille ilman mitään estoja. Jostain syystä se ei kuitenkaan menestynyt.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Timo Korhonen, All Over Press, Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!