Entinen SM-liigatähti ajautui huumekierteeseen peliuran ja konkurssin jälkeen: Lähdin kokaiinipäissäni aseen kanssa kostamaan!

Uutiset | 19.10.2017 08:57

Entinen HPK:n ikoninen huippujääkiekkoilija Mika ”Laru” Lartama, 54, lopetti kiekkouransa vuonna 1994. Vuosia kiekkouran jälkeen elämä suistui alkoholin, huumeiden ja peliriippuvuuden jälkeen rajuun alamäkeen. Kirjailija Kimmo Miettinen kokosi Mikan värikkään elämän kansien väliin, ja hänestä julkaistaan torstaina kirja Laru24. Seiska tapasi Mikan, jonka elämä on nykyään raiteillaan.

Ensimmäinen huumekokeilu tapahtui festivaaleilla viisi vuotta kiekkouran jälkeen, kun hän osti tuttavaltaan viisi grammaa kokaiinia. Aluksi se oli viihdekäyttöä, mutta huumeongelma paheni vuosien aikana. Todellinen syöksykierre alkoi, kun Mikan omistama ravintola meni konkurssiin. Pahasta peliaddiktiosta kärsinyt Mika oli käyttänyt uhkapeleihin ravintolan kassaa.

– Huumeiden ja alkoholin käyttäminen ryöstäytyi käsistä 2003–2004. Minulla ei koskaan ollut itsemurha-ajatuksia, mutta hirveä kostonhimo. Olin vetänyt kolaa pitkään, ja kannoin baarissa asetta mukana. Halusin kostaa ihmiselle, joka oli aiheuttanut minulle konkurssin ja tehnyt diilin verottajan kanssa. Onneksi en saanut häntä kiinni.

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!