Ensitreffit alttarilla –pappi: Voidaanko ohjelmassa nähdä myös homopari?

Ensitreffit alttarilla –pappi: Voidaanko ohjelmassa nähdä myös homopari?

08.09.2015 16:23

Ensitreffit alttarilla –ohjelmassa kuudesta sinkusta on muodostettu kolme paria, jotka avioituvat ensitapaamisensa yhteydessä. Viime vuonna sarja keräsi paljon kritiikkiä jo ennen ensimmäisen jakson esitystä, ja monien mielestä ohjelma on avioliiton irvikuva.

Myös pappi Kari Kanala on saanut palautetta ohjelmaan osallistumisestaan.

- Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Itse voin puolustaa ohjelmaa sisältönsä puolesta. Olen tehnyt paljon erilaisia asioita pappina; on ollut yhteistyötä festivaalien kanssa, ja ihmisiä on vihitty yli sadan metrin korkeudessa tai tanssilattialla. Pappien tehtävänä on olla siellä missä ihmiset ovat, Kari kertoi Seiskalle Ensitreffit alttarilla –ohjelman lehdistötilaisuudessa viime kuussa.

Eduskunta hyväksyi sukupuolineutraalin avioliittolain viime vuoden loppupuolella, ja uusi avioliittolaki astuu voimaan vuonna 2017. Miten Kari suhtautuu pappina siihen, voivatko samaa sukupuolta olevat parit avioitua ohjelmassa, jos sitä tehdään vielä parin vuoden kuluttua.

- Itse en näe siinä mitään ongelmaa. Ihmiset kyselevät minulta paljon avioliittolaista. Minulla on siihen lyhyt vastaus: tahdon kuuluu kaikille. Jos voimme tukea rakkautta ja sitoutumista, niin silloin olemme kirkkona oikeassa paikassa.

Ensitreffit alttarilla Avalla tänään (ti 8.9.) klo 21.

 

 

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!