Enni Rukajärvi laski pronssia slopestylessa.

Enni Rukajärveä naurattaa matkalla pankkiin – luvassa 10 000 euron bonus Kuusamolta? ”Loistavaa pr-työtä kotipitäjän puolesta”

12.02.2018 15:48

Olosuhteet olivat järkyttävät – jopa vaaralliset – mutta niin vain Enni Rukajärvi uskaltautui varhain maanantaiaamuna mäkeen Pyeongchangin talviolympialaisten slopestylen finaalissa. Voimakkaiden ja arvaamattomien tuulenpuuskien uhmaaminen kannatti, sillä se palkittiin pronssimitalilla.

Eikä kaulaan ripustettava jalometallilätty jää suinkaan kuusamolaisen ainoaksi palkinnoksi. Suomen olympiakomitean palkintotaulukon mukaan pronssisesta olympiamitalista maksetaan kullekin urheilijalle 20 000 euron palkintoraha.

Sen lisäksi pätäkkää lienee luvassa kotipitäjä Kuusamolta, sekä varmuudella erilaisilta sponsoreilta ja muilta yhteistyökumppaneilta.

– Kyllä Kuusamon kaupunki tulee Enniä muistamaan. Mutta meillä on sellainen sääntö, että olympiamitalien palkitsemiset käsitellään tapauskohtaisesti, Kuusamon sivistystoimenjohtaja Erkki Hämäläinen toppuuttelee Seiskalle.

– Vielä ei ole tehty linjausta sen suhteen, miten tällä kertaa Ennin kohdalla. Mutta sitä mietitään lähiaikoina.

Enni Rukajärvi laski pronssia slopestylessa.

Kuusamossa ollaan kuulemma muistettu kotipitäjän sankareita ennemmin raa’an riihikuivan kuin vaikkapa lahjoitustonttien tiimoilta.

– Enniäkin on muistettu rahapalkinnoilla. Edellisten olympialaisten aikaan hänen palkintosummansa pyöri muistaakseni jossakin 10 000 euron hujakoilla, Hämäläinen aprikoi, muttei vielä tiedä, paljonko pätäkkää on tällä kertaa luvassa.

– Tässä aletaan nyt miettiä toimintamalleja.

– Sen sanon, että olemme toki hyvin onnellisia Ennin puolesta, kun hän nappasi jo toisen olympiamitalinsa. Hän tekee eittämättä loistavaa pr-työtä kotipitäjänsä puolesta.

Enni Rukajärvi laski pronssia slopestylessa.

Hämäläisen tietojen mukaan myös Rukajärven kylästä kotoisin olevalle Ennille kotiseutu merkitsee paljon.

– Hän on maalaistalon tyttöjä. Kuusamo on hänelle rakas paikka, näin sen olen tulkinnut.

Onko Rukan rinteillä tai muualla Kuusamossa luvassa huikeat kansanjuhlat, kun olympiasankari palaa kotiin?

– Viimeksi kun Enni voitti olympiamitalin, hän kävi kiertämässä kouluja ja tapaamassa koululaisia. Lisäksi Ruka-keskuksessa järjestettiin juhlatilaisuus, Hämäläinen valottaa.
 

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!