Uutiset
Katso kuvat!

Emilia ja Valtteri Bottas avautuvat kesänautiskelustaan Suomessa: ”Täällä on niin mukavaa olla!”

27.08.2019 16:02

Mercedeksen kanssa F1-jatkostaan neuvotteleva Valtteri Bottas, 29, on rentoutunut kesälomallaan Lahden Nastolassa. Toissa sunnuntaina hän osallistui kotikonnuillaan nimeään kantavaan Valtteri Bottas Duathloniin.

Pajulahden urheiluopiston maille rakennettu rata käsitti viiden kilometrin juoksun, 20 kilometrin maastopyöräosuuden ja kolmen kilometrin loppuspurtin juosten. Valtterin loppuaika 1.23.12 oli kova työnäyte F1-tähden rautaisesta kunnosta.

– Kisa tuntui hyvältä, varsinkin pyöräily. Harjoittelin sitä etukäteen enemmän kuin edellisvuonna, Valtteri paljastaa.

Lue myös: Hikiset julkkiskuvat julki! Martina Aitolehti hoiperteli tajunnan rajamailla, Mikko Leppilampi karkasi kohukaunottarelta – Akseli Herlevillä hirvittävä helleurakka

Pelkkää mökkeilyä

Vaikka duathlon oli fyysisesti raju rypistys, henkisesti se saattoi tehdä Valtterille terää. Kesätauosta huolimatta niskassa nimittäin painavat jatkoneuvottelut Mercedeksen tallissa. Ei siis ihme, että Valtteri viihtyy kuvankauniissa kotimaisemissaan, kaukana F1-sirkuksesta.

– Täällä on niin mukavaa olla. Ohjelmassa on mökkeilyä, ei paljon muuta.

Emilia Bottas seurasi sunnuntaina aviomiehensä edesottamuksia duathlon-kisassa Pajulahdessa.  – Olimme porukalla huutamassa ja kannustamassa! On hän kyllä kovassa kunnossa!
Emilia Bottas seurasi sunnuntaina aviomiehensä edesottamuksia duathlon-kisassa Pajulahdessa. – Olimme porukalla huutamassa ja kannustamassa! On hän kyllä kovassa kunnossa!

 

Yksin Valtterin ei tarvitse mökillä kuunnella käen kukkumista. Mukana on vaimo Emilia Bottas, 26. Esteratsastukseen vaihtanut entinen kilpauimari voisi halutessaan kauhoa ristiin rastiin Kärkjärveä, jonka rannalla Valtterin luksusmökki komeilee.

– Itse asiassa ei tule ihan kauheasti uitua. Enemmänkin vähän tulee varpaita ja sitten saunomme kunnolla, Emilia naurahtaa.

Lue lisää: Emilia Bottas avoimena Seiskalle: Vauvahaave siirtyy Valtteri Bottaksen F1-kiireiden takia – ”Tällä hetkellä ei ole oikea aika!”

Vapaata olemista

Tilipussi sallisi Valtterin ja Emilian rentoutua missä päin planeettaa tahansa. Silti he haluavat ladata akkujaan juuri Päijät-Hämeen sydämessä.

Formulaässän kotikulmilla saa kuulemma olla muutenkin rauhassa. Mikäli aviopari mielii vaikkapa leffaan lähimpään kaupunkiin Lahteen, se onnistuu ilman turvamiesten armeijaa.

– Jos haluamme tehdä jotain, myös teemme niin.

Emilia Bottas kuvattuna Valtteri Bottas Duathlonissa Pajulahdessa reilu viikko sitten.
Emilia Bottas kuvattuna Valtteri Bottas Duathlonissa Pajulahdessa reilu viikko sitten.

Ympäri maapalloa

Rentoutumisen tarpeen ymmärtää. Valtteri viipottaa töissä ympäri maailmaa, ja reissukilometrejä kertyy Emiliallekin. Hän kertoo käyvänsä jännittämässä Valtterin kisoissa 5–6 kertaa paikan päällä.

– Toki tulee matkusteltua muutenkin, mutta kyllä minä olen meistä se, joka viettää enemmän aikaa Suomessa.

Emilia työskentelee toiminnanjohtajana kotimaisessa hyväntekeväisyysyhdistys Westpro4U:ssa, joka ohjasi myös duathlon-kisan tuottoja lasten ja nuorten hyväksi.

– Tämä työ on tosi lähellä sydäntäni.

lue lisää: Emilia Bottas paljastaa: Valtteri Bottaksen tiukka F1-neuvottelutilanne heijastuu kotiin asti – ”Tilanne sama jo monta vuotta!”

Vauvahaaveita?

Nykyisessä elämäntilanteessa Emilia ja Valtteri pyrkivät vain elämään hetkessä.

– Arkemme on niin hetkistä, että silloin kun siihen tarjoutuu mahdollisuus, tykkäämme vain olla aloillamme ilman mitään suunnitelmia.

Entä kuuluuko tulevaisuuden suunnitelmiin perheen perustaminen? Onko Bottaksilla vauvahaaveita? Emilia miettii hetken vastaustaan.

– Elämme niin kiireistä arkea, varsinkin Valtteri... Haluamme kumpikin olla siinä täysillä mukana, jos niin joskus päätämme. Ainakaan tällä hetkellä ei ole oikea aika siihen.

Sunnuntain duathlon-kisa oli fyysisesti raju rypistys. Se saattoi kuitenkin tehdä henkisesti hyvää Valtterille, joka sai ajatuksensa hetkeksi pois F1-sopimusneuvotteluista.
Toissa sunnuntain duathlon-kisa oli fyysisesti raju rypistys. Se saattoi kuitenkin tehdä henkisesti hyvää Valtterille, joka sai ajatuksensa hetkeksi pois F1-sopimusneuvotteluista.

 

Teksti:Eetu Ampuja, Lahti
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!