fbq
Uutiset
27.11.2017 07:54
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Fotolia
Seiska kysyi kommentit ahdistelijoiksi väitetyiltä näyttelijöiltä.
Elokuva-alan ahdistelijoiksi väitetyt Suomen eturivin näyttelijät avautuvat - rajut väitteet järkyttävät: "En ole koskaan toiminut sopimattomasti!"
Uutiset
27.11.2017 07:54
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Fotolia

Näyttelijä ja ohjaaja Heidi Lindén aiheutti kohun, kun hän lokakuussa kertoi Helsingin Sanomille Suomen elokuva-alalla vallitsevasta seksuaalisen häirinnän kulttuurista. Lindén väitti ahdistelijoiden listan koostuvan 5–10 tunnetusta ohjaajasta ja tuottajasta.

Seiska sai haltuunsa Lindénin kohutun nimilistan elokuva-alan väitetyistä ahdistelijoista. Seiska kysyi kaikilta kuudelta leffatähdeltä kommentteja ahdisteluväitteisiin liittyen.

Lue lisää: Seiska sai haltuunsa kohutun nimilistan elokuva-alan ahdistelijoista – Heidi Lindénin outo käytös hämmentää: ”Hän sanoi, että listaa ei ole!”

– Olen järkyttynyt, että nimeni on liitetty tähän asiaan, nähtävästi huhupuheiden perusteella. Seksuaalinen häirintä on tuomittavaa. Kysymykseesi voin vastata, etten pysty asiaa kommentoimaan millään tavalla. Minulla ei ole tietoa mistään tilanteesta, jossa minun olisi väitetty toimineen epäasiallisesti. Urani aikana ei ole koskaan tullut esille, että toimintani olisi seksuaalisesti häiritsevää tai muuten sopimatonta. Näin en ole toiminut, listalla oleva eturivin näyttelijä kertoo Seiskalle.

Lue myös: Pia Lamberg paljastaa: Näin minua on ahdisteltu seksuaalisesti - yrityspomo ja hotellihuonekutsu jäi karvaasti mieleen!

Toinen listalta löytyvä eturivin miesnäyttelijä haluaisi, että asiasta tehtäisiin poliisitutkinta.

– Seksuaalinen häirintä on tuomittavaa. Epäilyksen varjon heittäminen ilman faktuaalisia perusteita on niin ikään vastuutonta ja tuhoaa sen myönteisen avautumisen, jonka MeToo#-kampanja aloitti. Olen ollut alalla yli 30 vuotta, eikä seksuaalinen häirintä kuulu toimintatapoihini. Kannatan syytteiden yksilöimistä ja viemistä poliisitutkintaan. Hutkiminen leimaavilla nimettömillä vihjeillä on vahingollista.

Artikkelin kuvituskuvan silhuettimiehet eivät liity tapaukseen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »