fbq
Uutiset
09.06.2018 11:45
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Atte Kajova, Seiskan toimitus
Simo Vaatehuoneelta, moi!
Ei ole totta! Vaatehuoneen Simon uskomaton jumputus-remix pisti Madonnan ja Bon Jovin polvilleen – kuuntele käsittämättömän nostalginen ysärisinkku!
Uutiset
09.06.2018 11:45
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Atte Kajova, Seiskan toimitus

Vuonna 1992 Disneyn animaatioelokuva Aladdin sai ensi-iltansa, Teemu Selänne lähti NHL:ään, Mikael Granlund syntyi, Boris Jeltsin huseerasi Venäjän presidenttinä, Bill Clinton voitti Yhdysvaltain presidentinvaaleissa George Bushin, Kauniit ja rohkeat aloitti MTV:llä…

Ja niin edelleen, ja niin edelleen.

Ajanjakson kaikista huomionarvoisin tapahtuma osuu kuitenkin marraskuuhun 1992. Tuolloin Suomen singlelistalle singahti kappale, jonka jälkeen mikään – tai ainakaan kotimainen vaateteollisuus – ei ollut enää entisellään.

Lue myös: Tältä legendaarinen Vaatehuoneen Simo, 70, näyttää nykyään – hehkuttaa yhä vaatealaa: ”Siellä eivät insinöörit ja tutkijat pärjää!”

Kyseessä oli kappale Simo Goes Poing (Simo Vaatehuoneelta Remix), joka ilmestyi 12-tuumaisena vinyylimaxisinkkuna. Biisi, jossa sämplättiin Vaatehuoneen Simoa, oli eittämättä niin sanotun Ysiysi-buumin jonkinlainen huipennus.

– Kappale oli kolme viikkoa listaykkösenä. Madonna oli kakkonen ja Bon Jovi kolmonen, Simo Leporanta myhäilee Seiskalle.

– Se oli hauska diskobiisi, josta vastasivat tamperelaiset nuoret ammattimuusikot. He olivat tehneet sen rallin ja tarjonneet sitä levy-yhtiölle, josta otetiin myöhemmin minuun yhteyttä.

Muusikotkaan eivät olleet voineet välttyä Simon tunnetuksi tekemistä hokemista ”Simo Vaatehuoneelta, hei!” ja ”Nyt vain ysiysi!” Silti Simollekin tuli yllätyksenä, että hänestä ja sloganeistaan oli haluttu tehdä kokonainen kappale.

Simo kertoo menneensä Tampereelle tapaamaan muusikoita ja tulleensa siihen tulokseen, että ”kyseessä oli varsin mukavia sällejä.”

– Niinpä sanoin heille, että hemmetti, viekää vaan projekti maaliin saakka.

Lue myös: Nämä mainokset olivat liikaa! Vaatehuoneen Simo raivostutti koko mainosalan – kohtaaminen Speden kanssa avasi silmät: ”Hän sanoi, että…”

Parahiksi joulumarkkinoille leivottu lätty singahti välittömästi listaykköseksi.

– Se oli hauska! En laula siinä missään kohtaan, vaan biisiin on vain sämplätty puhettani.

– Kappale oli samalla tavalla positiivinen kuin mainontani ja omat luonteenpiirteeni.

Lue lisää Vaatehuoneen Simon huimasta tarinasta tuoreimmasta Seiskasta!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »