fbqEevi Teittinen hakeutui vihdoin lääkärihoitoon – sai heti sokkituomion: Äänihuulissa häikkää ja selkeät kyhmyt! | Seiska
eevi teittinen

Eevi Teittinen hakeutui vihdoin lääkärihoitoon – sai heti sokkituomion: Äänihuulissa häikkää ja selkeät kyhmyt!

Uutiset | 30.11.2018 10:49

Urheiluvalmentaja ja bloggari Eevi Teittinen on saanut vihdonkin vastauksia terveysongelmiinsa, jotka alkoivat jo viime vuoden syksyllä. 

Eevi kertoo blogissaan kärsineensä äänensä menettämisestä. Nyt syy on selvinnyt.  

– Muutama kuukausi sitten kävin kurkku-nenä- ja korvatautien erikoislääkärillä, joka tähysti kurkun peilin avulla. Tämä ei varsinaisesti ollut mitään miellyttävää puuhaa, mutta hänen diagnoosi oli aika selkeä. Äänihuulissa oli häikkää ja selkeät kyhmyt. Ei mitään vaarallista, mutta selkeä viesti oli, että olen kuluttanut ääntäni liikaa ja väärin. 

Lue lisää: Mitä Turun yössä oikein tapahtui? Fitnesskaunotar Eevi Teittisen biletykselle kurja käänne – ”Hortoili silminnähden ärsyyntyneenä!”

"Tie tulee olemaan todella kivinen"

Lopullisen diagnoosin teki foniatri, jonka vastaanotolle Eevi pääsi lopulta monen mutkan kautta. 

Sain tuomioni heti. Äänihuuleni ovat vaurioituneet ja todennäköistä on, että ne joudutaan leikkaamaan. Useimmat tapaukset ovat korjattavissa puheterapian avulla, mutta minun tapaukseni ei todennäköisesti ole yksi näistä. Kokeilemme kuitenkin puheterapiaa ja seuraamme meneekö ääni lainkaan parempaan päin. Puheterapia ei kuulostanut lainkaan pahalta, mutta se osoittautui kuitenkin aika vaikeaksi tehtäväksi.

Eevi kertoo, että harjoituksetkin ovat saaneet hänen kurkkunsa kipeäksi. Useiden toistojen ja harjoituskertojen jälkeen naisen ääntä on saatu kuitenkin avattua. 

– Tällä hetkellä tuntuu, että tämä tie tulee olemaan todella kivinen. En ollut koskaan aikaisemmin osannut ajatellakaan, kuinka oman äänen puuttuminen voi vaikuttaa näin paljon hyvinvointiin. Persoona muuttuu ja rajoitukset näkyvät jokapäiväisessä elämässä. Tiedän että se saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta sitä se kuitenkin on minun kohdallani. Luotan kuitenkin siihen, että kaikki järjestyy. Elämä auttaa aina.
 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!