Eeli Tolvanen pelaa Jokereissa.

Eeli Tolvasen silmät pyörähtivät Venäjän karmeassa KHL-kaupungissa: ”Tämä on kyllä surkein, missä ollaan oltu!”

Uutiset | 19.12.2017 10:43

Korkeuksiin kohoavat savupiiput oksentavat taivaalle sysimustaa savua. Raskaan teollisuuden kalske kantautuu keskustaan, jota ei edes oikeastaan ole. On vain valtavia valtaväyliä, joilla ajetaan käsittämättömän kovaa teiden kuntoon nähden.

Harmaiden ja rapistuneiden betonitalojen välissä kansa vaeltaa loskassa. Hiljalleen leijaileva lumi antaa vähän lohtua ympäröivän pimeyden kuristuksessa.

Lue myös: Seiska ja Jokerit Venäjällä: Yö Neuvostomuseossa, taistelu hotellikuolemaa vastaan, stroganoffia, shaibua ja sisua - lue jättireportaasi pelimatkasta itärajan takana!

Tsherepovetsin teollisuuskaupunki ei välttämättä keiku unelmien lomakohdelistojen kärkipäässä.
Tsherepovetsin teollisuuskaupunki ei välttämättä keiku unelmien lomakohdelistojen kärkipäässä.

Nyt ei olla keskellä painajaista vaan Venäjällä Tšerepovetsin teollisuuskaupungissa, noin 550 kilometriä Pietarista itään, Rybinskin tekojärven rannalla.

– Tämä kaupunki on kyllä surkein, missä ollaan oltu tähän mennessä, Jokereiden supertähti Eeli Tolvanen hymähtää Seiskalle.

Venäläinen katu, kaunis kuin satu. Tältä näyttää Tsherepovetsissa.
Venäläinen katu, kaunis kuin satu. Tältä näyttää Tsherepovetsissa.

 

Peli sentään kulkee

Vihdissä vuonna 1999 syntyneellä Eelillä ei olisi tänne mitään asiaa, ellei hän sattuisi pelaamaan jääkiekkoa Jokereissa. Helsinkiläisessä KHL-seurassa ympäri Venäjää viilettävällä siloposkella on meneillään uransa ensimmäinen ammattilaiskausi.

Lue myös: Helsingin halutuin kiekkotähti? Jokereiden nuori maalitykki Eeli Tolvanen, 18, elää sinkkuelämää – ”Tykkään blondeista!”

Ja millainen kausi se onkaan ollut! Hänellä on jo nyt saman verran maaleja tehtynä kuin Patrik Laineella koko viimeisellä kaudellaan Tapparassa. Nyt pelataan sentään KHL:ää, joka on kuitenkin laadukkaampi kuin kotoinen Liigamme.

Eeli Tolvanen

– Peli lähti rullaamaan heti ensimmäisestä matsista lähtien, niin omalla ketjullani kuin koko joukkueella, Eeli iloitsee.

– Meillä on ollut hyvä meininki, ja itsellänikin hyvä fiilis pelata. On nastaa, kun pääsee pelaamaan paljon ja peli kulkee.

Pelkäsin poistua hotellilta

Vaikka jättibudjetilla operoiva Jokerit lentää vieraspelinsä Finnairin yksityiskoneella ja KHL-halleihin on törsätty tuhottomasti ruplia, puitteet ovat toisinaan karut.

Kaksi viime kautta Yhdysvaltojen pääjuniorisarja USHL:ssä tykitellyt Eeli kuvailee eroa Amerikan ja Venäjän välillä kuin yöksi ja päiväksi.

Lue myös: Venäläisjoukkueen cheerleaderit loksauttavat leuat – ovatko nämä teollisuuskaupungin KHL-enkelit jopa Jokerien megahottiksia kuumempia? Kuvat ja video!

Neuvostoajan arkkitehtuurin mestarinäyte. Filmirulla on kovilla Tsherepovetsin maisemia kuvatessa.
Neuvostoajan arkkitehtuurin mestarinäyte. Filmirulla on kovilla Tsherepovetsin maisemia kuvatessa.

– Jenkeissä kaikki on hoidettu hyvin ja hotellit ovat hyviä. Toki täälläkin kaikki hoidetaan viimeisen päälle, mutta sitten tullaan tällaiseen paikkaan...

– Eihän täällä ole oikeastaan mitään.

Karusta Tšerepovetsista Eeli näki vain lentokentän, jäähallin ja hotelli Leningradin.

– En uskaltanut lähteä hotellista mihinkään. Makasin vain huoneessa, katselin leffaa ja välillä kävin syömässä.

Lue kahden aukeaman reportaasi Jokereista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen ja Mikko Taipale/Jokerit
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!