Uutiset

Drag-artisti Marko Vainio sai Jari Sillanpään punastumaan tv-sarjan kuvauksissa!

12.10.2016 14:39

Drag-artisti Miss Divet alias Marko Vainio ottaa tänä syksynä osaa Talent Suomi -kilpailuun. Hän sai sarjan kuvauksissa kilpailua tuomaroivan laulaja Jari Sillanpään punastumaan. 

- Esitin alastonta Katri Helenaa. Sain idean Vanha nainen hunningolla -kappaleen sanoista. Siinä lauletaan, kuinka nainen herää vieraasta talosta. Kaikki kontrastit toimivat esityksissä. Kukaan ei voisi kuvitella todellisessa elämässä, että Katri esiintyisi alasti. Hän on kuitenkin sinivalkoinen ääni. Esityksessä pelataan sanoitusten kanssa. En osaa yhtään sanoa, mitä mieltä Katri Helena on esityksestä, Marko Vainio kertoi Seiskalle Valkeakosken kaupunginteatterin pressitilaisuudessa. 

Katri on nähnyt Markon aiemman show'n ja kehunut esitystä. Markolla on ohjelmistossa noin 60 eri artistia, joista yhteen esitykseen mahtuu 20. Marko on esiintynyt samoilla keikoilla esittämisensä hahmojen kanssa.

- Useat heistä ovat tulleet katsomaan minua. Viime kesänä esiinnyin Forssan torifestivaaleilla. Minulla oli yhtä paljon katsojia kuin Jari Sillanpäällä edellisenä iltana. Olen tehnyt drag-viihteestä kaupallista. Totuus on se, että sitä pitää tehdä, mitä yleisö haluaa. Minun ei ole mitään järkeä esittää Céline Dionin ranskankielistä albumia, sillä kukaan ei jaksaisi katsoa sitä. Jos tekisin, mitä itse haluan, niin esittäisin Celinen koko tuotannon. Pelisilmää kuitenkin pitää olla, Marko toteaa.  

 

Kaverit ihmettelivät

Markon taival Talentissa alkaa ensi viikon torstaina 20. lokakuuta. Kaverit ovat ihmetelleet, miksi ahkerasti keikkaa tekevä Marko osallistuu kilpailuun. 

- Keikkaa on ihan helvetisti. Haluaisin tehdä Suomessa teatterisalikiertueen, joka vaatii totta kai näkyvyyttä. Tampereesta ylöspäin show'tani ei tiedetä. Haluan saada nimeni kaikkien huulille ja tehdä esityksiä suurille yleisöille. Haen kilpailun kautta näkyvyyttä. Toivon, että pääsen pitkälle, sillä minulla on hahmoja runsaasti.  

Drag-viihteen tekeminen on Markolle taloudellisesti kannattavaa. 

- Elätän itseni keikkailemalla, sillä minulla saattaa olla viisikin keikkaa viikossa. Riippuu täysin tekijästä, onko drag-viihteen tekeminen kannattavaa. Tekijöitä on niin moneen junaan. 

Kuuluvatko kaikki drag-artistit seksuaalivähemmistöön?

- Minulta kysytään kyseistä asiaa lähes joka keikalla. Yksissä firman bileissä hiprakassa ollut nainen tuli kysymään, olenko homo. Olen siinä uskossa, että kaikki tämän alan tekijät kuuluvat vähemmistöön. En tiedä, mistä se johtuu. Teattereissa heteromiehet, kuten Aku Hirviniemi ja Mikko Kivinen, ovat tehneet paljon naishahmoja, mutta pelkän drag-viihteen puolelta en tunne yhtään heteromiestä. 

 

 

 
Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!