Uutiset

Doping tuhosi terveyden! Julkkiskehonrakentaja Boogie Mustonen rankoista hoidoistaan: Täytyi olla koneisiin sidottuna!

12.07.2020 18:02

Seitsenkertaiselle kehonrakennuksen suomenmestarille Jari "Boogie" Mustoselle, 56, tehtiin toinen munuaisensiirto viime viikon tiistaina Meilahdessa.

Hän sai jo toisen elinluovutusmunuaisen. Boogien omat munuaiset tuhoutuivat dopingin ja rankkojen kisadieettien vuoksi.

Lue lisää: Kehonrakennusmestari Boogie Mustosen munuaisleikkaukselle karmea käänne: Virtsantulo loppui tulehduksen takia!

Aktiiviuransa aikana Boogie voitti IFBB:n kilpailuissa seitsemän suomenmestaruutta ja WPF-liiton puolelle kaksi EM-kultaa ja kaksi MM-hopeaa.
Aktiiviuransa aikana Boogie voitti IFBB:n kilpailuissa seitsemän suomenmestaruutta ja WPF-liiton puolelle kaksi EM-kultaa ja kaksi MM-hopeaa.

Nautin loppuajastani

Ennen uuden munuaisen saamista Boogie joutui käymään dialyysihoidoissa neljänä päivänä viikossa.

Dialyysissä keho puhdistetaan koneellisesti kuona-aineista, jotka munuaiset normaalisti puhdistavat.

– Hengissä pysyäkseen täytyy olla tunneiksi koneisiin sidottuna neljänä päivänä viikossa. Kyllä tässä on oppinut arvostamaan terveyttä ihan toisella tavalla kuin ennen.

Boogie huomasi, kuinka karmivalta tuntui, kun oma keho vain hiipui eikä sille voinut enää itse mitään.

– Rukoilin Taivaan isältä, että hän antaisi minulle vielä yhden mahdollisuuden, ja minä sain sen, Boogie kertoi Seiskalle leikkauksen jälkeen.

– Tätä lisäaikaa en käytä mihinkään kisailuihin. Ne ajat on nähty, ja olen saavuttanut sillä alalla kaiken minkä voi. Nyt keskityn pelkästään läheisiini ja onnellisuuteen. Kehonrakennuksessa toimin korkeintaan enää valmentajana.

Vaimo Muru Mustonen seissyt miehensä rinnalla. – Kovia aikoja olemme menneet läpi. Minulla on maailman paras vaimo.
Vaimo Muru Mustonen seissyt miehensä rinnalla. – Kovia aikoja olemme menneet läpi. Minulla on maailman paras vaimo.

Ikävä takaisku!

Boogie ehti jo iloita uuden munuaisensa toimivuudesta, sillä leikkauksen jälkeinen toipuminen näytti edistyvän hyvin. Mutta sitten tuli ikävä takaisku.

Tervehdys täältä sängyn pohjalta! Tuli mutkia matkaan rajulla kädellä! Munuainen tulehtui ja pissan tulo loppui. Nyt täällä ollaan kipeänä tiedä miten kauan. Lääkitys pelaa ja pää saa olla sekaisin oikein lääkärin luvalla. Sanon teille ystävät, että nauttikaa elämästä kun vielä pystytte. Munuaisaltaassa on nyt letku kuivattamassa tulehtunutta nestettä pois, Boogien kirjoitti ystävilleen somepäivityksessään seuraavalla viikolla leikkauksen jälkeen.

Teksti:Carmen Heikkilä
Kuvat:Timo Korhonen, Seiskan arkisto ja Jari Mustosen albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!