fbq
Uutiset
11.09.2017 17:10
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Markku Vuotila / Vuotila.net
Satu Sarparanta on TPS Cheerleadersin kapteeni.
Cheerleaderit tyrmistyivät TPS-johdon vaatimuksista – nyt puhuu tanssijoiden kapteeni: Se oli aivan mahdoton ajatus!
Uutiset
11.09.2017 17:10
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Markku Vuotila / Vuotila.net

Seiska kertoi äskettäin hämmentävistä uutisista Suomen Turusta, missä paikallinen liigajoukkue TPS näytti ovea seuran legendaarisille cheerleadereille. Turkulaisia tyrmistyttänyt sokkipäätös paljastui, kun TPS Cheerleadersin kapteeni Satu Sarparanta avautui aiheesta sunnuntaina julkisessa Facebook-päivityksessään.

LUE LISÄÄ: Turussa repesi totaaliraivo: TPS heitti legendaariset cheerleaderit tylysti pihalle!

Kyseistä Facebook-päivitystä kommentoi myös HC TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola, joka perusteli ratkaisua ”parempien katsomopalveluiden” kehittämisellä. Myöhemmin hän antoi vielä Turun Sanomille haastattelun, jossa ei enää tarvinnut lukea rivien välistä:

– Selkeimpänä syynä (cheerleadereiden potkuihin) oli, että me olisimme halunneet tanssityttöjen tekevän muutakin kuin tanssivan, mutta asiasta ei päästy sopimukseen, Eskola kommentoi TS:lle ja korosti Tepsin haluavan tarjoilla katsomoon murkinaa ja juotavaa.

– Ongelma on se, että katsomokäytävillä alkaa olla liikaa liikennettä, jos siellä on myös tanssitytöt. Tämän takia me ajattelimme, olisiko tämä jotenkin yhdistettävissä niin, että tytöt tanssisivat hieman vähemmän ja tarjoilisivat siinä ohessa katsomoon.

TPS Cheerleaders

Moinen ehdotus ei sopinut toiselle osapuolelle. TPS Cheerleadersin kapteeni Sarparanta huokaa syvään langan toisessa päässä muistellessaan seurajohdon täysin puskista tullutta vaatimusta: joko tarjoilutyöhön suostuttaisiin, tai sitten työt loppuisivat.

– Neuvottelimme kyllä hyvässä hengessä, muttemme päässeet yhteisymmärrykseen.

– Tunnelmat olivat erittäin pettyneet ja sikäli myös yllättävät, että vielä viime kaudella seurajohto kehui meitä kaikkien aikojen parhaaksi tanssiryhmäksi.

Ja nyt cheerleadereiden panosta ei sitten enää tarvitakaan. Ei enää sen jälkeen, kun tanssijat eivät suostuneet seurajohdon uusiin vaatimuksiin.

– Olemme tähänkin asti tehneet paljon muutakin kuin vain tanssineet: ottaneet yleisön aina ulko-ovilla iloisesti vastaan ja jakaneet palkintoja otteluiden aikana, Sarparanta selostaa.

– Niiden lisäksi meiltä olisi nyt vaadittu myös sitä, että olisimme otteluiden aikana tarjoilleet ruokaa katsomoihin. Se ei ole kenenkään meidän intohimo, vaan tanssiminen on. Se oli aivan mahdoton ajatus, emmekä voineet enää venyä siihen.

– Siinä tilanteessa työnkuvamme olisi ollut täysin erilainen kuin mihin olemme tottuneet, Sarparanta alleviivaa.

Yhteistyön päättyminen on kuulemma kova kolaus jokaiselle ryhmän 20 tanssijalle.

– Tämä tanssityö on ollut iso osa elämää meille kaikille. Itse aloitin Tepsin tanssiryhmässä jo vuonna 2005, viime vuodet TPS cheerleadereiden koreografioista vastannut Sarparanta kertoo.

Hän toivoo tanssijoineen yhteistyön vielä jatkuvan tulevaisuudessa TPS:n kanssa. Myös TPS-toimitusjohtaja Eskola kommentoi Sarparannan Facebook-päivityksen yhteydessä "palaavansa asiaan keväällä."