fbq
Uutiset
10.04.2018 20:13
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Timo Korhonen ja Seiskan arkisto
Katja Kätkä löysi miehensä baarista.
CatCat-yhtyeestä tuttu Katja Kätkä löysi elämänsä rakkauden baarista – ensikohtaaminen naurattaa yhä: Eeva-ystävän huuto oli pysäyttävä!
Uutiset
10.04.2018 20:13
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Timo Korhonen ja Seiskan arkisto

CatCat-duon Katja Kätkä esitteli Seiskalle noin kymmenen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsevan omakotitalonsa, jossa tilaa on 240 neliötä. Vuonna 1999 valmistuneessa talossa on kuusi huonetta.

Lue myös: CatCat-duon Katja Kätkä esittelee kotinsa Jyväskylässä: puutalossa 240 neliötä ja ikioma biljardibaari – kuvat! ”Trombi iski pihaamme!”

Rakkaus löytyi baarista

Ylitorniolta kotoisin oleva Katja on jo viihtynyt pitkän tovin Keski-Suomessa. Alkujaan opiskelut toivat hänet Jyväskylään, mutta sieltä löytyi myös Katjan aviomies Janne Kätkä, 51.

Jannen kohtaaminen naurattaa Katjaa edelleen. Se tapahtui keväällä 1994, kun CatCat edusti Bye Bye Baby -biisillään Suomea Euroviisuissa.

– Olimme ystäväni Eeva Jaakonmaan (nyk. Malin) kanssa jyväskyläläisessä baarissa iltaa istumassa. Baarimestarina hääräsi tuolloin Janne, ja Eeva sanoikin, että tuosta otat itsellesi miehen, Katja muistelee.

–  Eeva huusi pöydästä Jannelle: ”Milloin teillä on Katjan kanssa häät?” No, siitä meni reilu vuosi, kun häitämme tanssittiin.

Lue myös: Suomalaislaulaja ilkeän parituspilan kohteena!

Ulkohuussi rallipolulla

Pian häiden jälkeen pariskunta alkoi etsiä uutta asuinpaikkaa luonnon keskeltä. He molemmat osapuolet ovat kotoisin maalta, joten betoniviidakko ei enää miellyttänyt kumpaakaan. Oli aika löytää tulevan kotitalon tontti.

– Jätimme lappuja Jyvässeudun ”rallipolkujen” varrelle. Pian eräs pariskunta ottikin yhteyttä ja tarjosi tätä tonttia meille. Ostopäätös tehtiin heti, ja tulimme tänne metsän keskelle. Ensin pystytettiin ulkohuussi, ja sitten aloimme rakentaa taloa.

Katja ja Janne pistäytyivät Seiskan synttäribileissä vuonna 2011.
Katja ja Janne pistäytyivät Seiskan synttäribileissä vuonna 2011.

Lue myös: CatCat-Katja taas alttarille – Elvis pappina!

Rakastamme kotibileitä

Muusikon ammatti on kuljettanut Katjaa siskonsa Virpin kanssa ympäri Suomea jo reilut parikymmentä vuotta. Katjan siviiliammatti on kuitenkin musiikinopettaja.

– Minulla on virka Ala-Keiteleen musiikkiopistossa, jossa olen työskennellyt jo kaksikymmentä vuotta.

Katja suoritti vuonna 2014 arvostetun Complete Vocal Technique -opettajan tutkinnon Kööpenhaminassa. Nykyään hän vetää aiheesta kesäkursseja Jyväskylässä.

– Kurssit ovat olleet suosittuja, ja mikä mukavinta, miehetkin ovat löytäneet kursseillemme, valtuutettu CVT-opettaja sanoo.

Lue myös: CatCat 25 vuotta lavoilla! - Kuinka he ovat muuttuneet!

Kursseilla opetetaan laulutekniikkaa. Metodi perustuu lihasten käyttämiseen laulaessa.

– Ihan jokainen ihminen oppii laulamaan, vaikka ei muuten musikaalinen olisikaan, Katja vakuuttaa.

– Meidänkin Janne laulaa viikonloppuisin karaokea autotallissamme ja pääsee jopa nuottiin!

Kätkän pariskunnan karaokeiltamat ovat tuttu juttu naapureille. Aviopari on myös ystäväpiirissään kuuluisa järjestämistään rapujuhlista. Joskus bileet kestävät lähes pari vuorokautta, ja niistä puhutaan vielä vuosien jälkeenkin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »