fbq
Uutiset
14.08.2017 14:41
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Kari Pekonen, Marko Lönnqvist
Cannonball MC:n Helsingin kerhotila on edelleen toiminnassa.
Cannonball MC:n lopullinen romahdus lähellä - enää kuusi jäsentä!
Uutiset
14.08.2017 14:41
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Kari Pekonen, Marko Lönnqvist

Vuonna 1991 perustettu moottoripyöräkerho Cannonball MC hajosi kesällä sisäisiin ristiriitoihin. Jäljelle jääneiden rippeiden jatko on epävarmaa.

Marko Lönnqvistin ja Cannonball MC:n törkeä rahanpesuepäily: hämärä Harley-Davidson kysymysmerkkinä – ”En tiedä siitä mitään!”

Seiska uutisoi aikaisemmin, että hajonneen Cannonball MC:n Helsingin ja Tallinnan osastot jatkoivat toimintaansa. Tuoreimpien tietojen mukaan nyt myös Tallinnan osasto on lopettanut toimintansa.

– Tallinnan kerhotilasta on poistettu kaikki Cannonball-kyltit. Kävin lomamatkalla ohimennen toteamassa tilanteen, kerhon ex-jäsen Marko Lönnqvist kertoo Seiskalle.

Marko Lönnqvist Cannonball MC:n Tallinnan kerhotilojen edessä.

Jatko epävarmaa

Seiskalle kerrottujen sisäpiiritietojen mukaan Helsingin osasto on ainoa, joka jatkaa toimintaansa, mutta senkin toimintamahdollisuudet ovat hyvin ohuita ja tulevaisuus epävarmaa. Kerhossa on jäljellä noin kuusi jäsentä, kun parhaimmillaan jäseniä oli noin 130.

Mikael Gabrielin ja JVG:n joulutempauksessa nähtiin yllättävä Cannonball-vieras – kuvat!

– Niin pienen porukan yli kävellään heti, kun niin halutaan, eräs rikollisjärjestöiksi luokitelluissa moottoripyöräpiireissä pitkään toiminut henkilö toteaa.

Uhka noussut

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Rabbe von Hertzen kertoo Seiskalle, että poliisi seuraa Cannonballin ja muiden moottoripyöräkerhojen muuttuvaa tilannetta. Von Hertzenin mukaan on mahdollista, että entiset Cannonballin jäsenet perustavat uuden kerhon, liittyvät muihin jengeihin tai luopuvat jengitoiminnasta kokonaan.

Aikaisemmin moottoripyöräjengien välillä on nähty verisiäkin yhteenottoja.

– Cannonballin hajoaminen nostaa jossain määrin uhkaa, että jengien välille nousee ristiriitoja. Tästä on esimerkkejä, kun uusia jengejä perustetaan tai niitä rantautuu ulkomailta Suomeen.

Ex-gangsteri Marko Lönnqvist yllätti Cannonball-kerholaiset: En edes nähnyt joulukinkkua!

Von Hertzen kuitenkin muistuttaa, että jengien yhteenotot aiheuttaisivat haittaa kerhoille itselleen.

– Heidän pääasiallinen tarkoituksensa on harjoittaa rikollista toimintaa. Jos he ryhtyisivät taistelemaan keskenään, poliisi puuttuisi asiaan entistäkin tiukemmin.

Johtaja vankilassa

Cannonballin johtajan henkilöllisyys on ollut epäselvää sen jälkeen, kun jengin perustanut Jani Uotila kuoli vuonna 2012. Seuraajana on pidetty Ari Ronkaista, joka istuu parhaillaan 10 vuoden huumetuomiota. Ronkainen kuitenkin ilmoitti oikeudenkäynnissä vuonna 2014, ettei hänellä ole asemaa Cannonballissa, koska hän on vankilassa.

Marko Lönnqvistin ja Cannonball MC:n törkeä rahanpesuepäily: epäilty rikoskumppani sai potkut Cannonballista!

Viime aikoina presidentiksi on arveltu kerhon keulahahmona julkisuudessa esiintynyttä Janne ”Nacci” Tranbergiä. Kuitenkin hajoamisen jälkeen Nacci sai kerhosta potkut julkisesti.

Sisäisiä ristiriitoja

Seiskan saamien tietojen mukaan Ronkainen on oikeudessa antamastaan lausunnosta huolimatta edelleen mukana toiminnassa. Mikäli Cannonballin toiminta jatkuu, hän todennäköisesti jatkaa presidenttinä.

– Ronkainen pääsee vuoden vaihteessa vapaaksi, ja tarkoituksenaan oli ottaa johto takaisin. Vankeustuomion aikana päälliköt vaihtuivat ja pakka sekoittui entisestään. Sisäisiä ristiriitoja ei voitu välttää, sisäpiiriläinen kertoo.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »