Brother Christmas teki tutkintapyynnön julkisuuteen levinneistä viesteistä: Minulla on tiedossa henkilö, joka on uhannut tuhota minut!

Uutiset | 01.03.2018 14:37

Brother Christmas -hyväntekeväisyyshahmon takana oleva Ari Koponen on tehnyt poliisille tutkintapyynnön hänen nimissään levitetyistä viesteistä.

Lue myös: Brother Christmas kiistää kaikki Helsingin Sanomien väittämät: Yhdistyksen toiminnassa ei ole mitään salattavaa!

Helsingin Sanomat julkaisi maanantaina (26.2.) Brother Christmasin eli Ari Koposen lähettämiä viestiketjuja, joissa tämä oli muun muassa herjannut tummaihoisia ihmisiä rasistisella tavalla ja solvannut naista seksuaaliseen sävyyn. Lisäksi Arin kerrotaan kirjoittaneen kehitysvammaisista loukkaavasti.

Brother Christmas tiedotti tänään torstaina (1.3.) tehneensä tutkintapyynnön julkisuuteen levitetyistä viesteistä. Hän epäilee, että ne on toimitettu medioille vilpillisin keinoin. Tiedotteen mukaan tutkintapyynnön kohteina eivät ole viestejä julkaisseet mediat, vaan henkilö tai henkilöt, jotka ovat levittäneet viestejä medioille.

Lue myös: Hesari julkaisi Brother Christmasin rajun solvauksen juontaja Sanna Kiiskestä: "V*tu Huor se o" - lähetti Sannalle anteeksipyynnön!

Julkaistuihin viesteihin liittyy monia epäilyttäviä piirteitä. Heti, kun medioissa oli julkaistu kuvia ensimmäisistä viesteistä, aloin saada vihjeitä siitä, että viestit eivät suinkaan olisi peräisin vastaanottajalta vaan minulta eli viestin lähettäjältä. Monet olivat kiinnittäneet huomiota siihen, että joissakin viestityypeissä lähettäjän ja vastaanottajan ruutunäkymät ovat aina erilaiset, ja että medioissa oli julkaistu nimenomaisesti viestejä lähettäjän eli minun ruutunäkymästäni, Ari kertoi tiedotteessa.

Lue myös: Brother Christmas -skandaali paisuu: Ari Koponen rehvasteli keksityllä seksikokemuksella Janni Hussista!

Hän epäilee jonkun ottaneen salaa kuvia matkapuhelimensa, tietokoneensa tai muun päätelaitteensa näyttöruudusta. Kyseessä saattaa olla mahdollinen tietomurto.

Minulla on tarkassa tiedossa yksi henkilö, joka on uhannut tuhota minut sekä Brother Christmas ry:n toiminnan. Lisäksi sain viime sunnuntai-iltana sähköpostiini kiristysviestin, jossa vaadittiin 100 000 euron maksua tai muutoin medioille lähetettäisiin kuvakaappauksia. En vastannut tälle kiristäjälle mitään, joten hän lähestyi minua maanantaina aamupäivällä uudelleen. Muutama tunti tämän jälkeen medioissa julkaistiin uusia kuvakaappauksia ja tietoja viesteistä.

Tiedotteen mukaan kiristysviesteistä on jo tehty rikosilmoitus.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Alexandra Kral
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!