Uutiset

Big Brotherin ikimuistettava 1. voittaja Perttu Sirviö on syntynyt vasara kädessä - työn alla pikkutalo appivanhemmille: "En ole käynyt alan kouluja, ihan itse olen oppinut!"

01.06.2020 17:27

Suomen ensimmäinen Big Brother -voittaja, televisiosta tuttu remonttipiiskuri Perttu Sirviö, 37, 
rakentaa appivanhemmilleen taloa omaan kotikyläänsä Nummelaan. Talo nousee uudelle asumisen minimessualueelle, jossa palvelut ovat lähellä. Talot ja tontit ovat paikalliseen rakennustapaan nähden poikkeuksellisen pieniä.

- Kun tuli tällainen mahdollisuus, niin päätettiin tarttua siihen. 

Anoppi ja appi ovat ikääntyviä ihmisiä, niin on kiva, että he tulevat asumaan lähellemme. Ehkä heiltä saa vähän lastenhoitoapuakin, Perttu tuumailee.

Perttu kertoo innostuksen rakentamiseen syntyneen jo vuonna 1989, kun hän pikkupoikana teki ensimmäisen työkalulaatikkonsa. Se on yhä tallessa.

– Isäni on rakennusinsinööri. Se on varmaan vaikuttanut remppa- ja rakentamisinnostukseen. En ole käynyt mitään alan kouluja, ihan itse olen rakentamisen oppinut. Rakentaminen on kuin ruuanlaittoa tai taidetta, siinä pitää visioida.

dd

Pertun talo nousee Nummelaan minimessualueelle. 

Työntäyteistä elämää

BB-voittaja kertoo olevansa onnellinen, että koronasta huolimatta työtilanne on pysynyt hyvänä. Ihmisillä on ollut enemmän aikaa ja halua panostaa kotiinsa.

– Rautakaupan myyjätkin sanovat, että tämä on heille ihan parasta myyntiaikaa. 

Onneksi minulla on tällainen työ. Jos olisin kahvilanpitäjä, niin pulassahan olisin. Poikkeusajat ovat näyttäneet sen, että ihmisten taloudellinen tilanne saattaa muuttua täysin yllättäen itsestä riippumattomista asioista. 

Perttu onkin iloinen, ettei hän ole laittanut kaikkea yhden kortin varaan. 

– Itselläni on juontokeikkoja, tv-hommia ja töitä sisustuspaneeleihin keskittyvässä maahantuontifirmassani sekä vielä tätä rakentamista. Jos joltain osa-alueelta työt loppuvat, niin voin hypätä seuraavaan. Mielestäni elämä on liian lyhyt, että tekisin vain yhtä asiaa. 
 

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!