Hyppää pääsisältöön
Autolla Eurooppaan - kaupungit kutsuvat kesälomalle

Autolla Eurooppaan - kaupungit kutsuvat kesälomalle

Automatkamme Euroopan ytimeen starttasi vapun alla Helsingin Länsisatamasta, josta lauttamatka vei ensin Tallinnaan. Ensimmäinen varsinainen matkakohde oli Latvian pääkaupunki Riika.

Riian jälkeen matka vei Puolan Varsovaan, Unkarin Budapestiin, Itävallan Wieniin ja viimeisenä etappina tutustuimme Tšekkien Prahaan. Paluumatka taittui leppoisasti Finnlinesin matkustajarahtialuksella Travemündesta Helsingin Vuosaareen. 

 

Upea Puolan maaseutu

Via Baltica kulkee Tallinnasta Varsovaan ja on pituudeltaan hitusen alle 1 000 kilometriä. Varsovaan asti valtatie on pääsääntöisesti kaksikaistainen, mutta erittäin hyväkuntoinen. Maisemat erityisesti Liettuan rajanylityksen jälkeen Puolan maaseudulla ovat upeat. Valtatie kiemurtelee historiallisten kylien läpi, ja liikenne luonnollisesti matelee välillä.

Varsovan jälkeen reitin luonne muuttuu, ja matka suurkaupungista toiseen taittuu moottoriteitä pitkin, eikä maisemia paljon ehdi vilkuilla.

Me suuntasimme Varsovasta etelään. Toinen reitti veisi länteen, ja matkalle osuvat esimerkiksi Berliini ja Hampuri.

 

Navigaattori sekoili

Matkalla pysähdyttiin vähintään kahdeksi yöksi jokaiseen kohdekaupunkiin ja automatkaan varattiin kokonainen päivä.

Auton navigaattorin kartat päivitettiin ennen matkaa, mutta silti matkaajat löysivät itsensä usein navigaattorin ohjaamina kärrypolulta tai navigaattori ei tunnistanut auton alla soljuvaa moottoritietä lainkaan. Perhesovun säilyttämiseksikin vahva suositus on kirjata ylös reitille osuvat suurimmat kaupungit ja luottaa moottoritien opasteisiin, vaikka navigaattori väittäisi mitä.

 

 


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!