Uutiset

Asuu muslimislummissa! Wilma Schlizewski etsii uutta elämänsuuntaa Intian Goassa – ”Raju rasismi oli shokki!”

30.03.2019 18:32

Viime keväänä 60 vuoden ikään tullut Wilma Schlizewski on aina ollut kiinnostunut matkailusta, ja erityisen viehättynyt Intiasta. Nyt hän on ollut Intian Goassa tammikuusta alkaen etsimässä elämälleen uutta suuntaa.

– Ensimmäisen kerran kävin Intiassa noin 40 vuotta sitten. En muista, milloin kävin ensi kertaa Goassa, mutta lienee noin 35 vuotta sitten, koska tapasin sattumoisin muutaman yhtä vanhan eteläafrikkalaisen harpun kuin mitä olen itse. Muisteltiin siinä yhdessä Goat, Ibizat, Riot ja Istanbulit.

Lue myös: ”Turisti on arvoasteikossa koiran alapuolella” – Intiassa reppumatkaileva Wilma Schlizewski vietiin lentokentältä kuulusteluun!

Ystäviä eri uskontokunnista

Wilma on ollut Goassa nyt kolme kuukautta. Hänellä olisi kova hinku saada aikaan uudessa ympäristössään käyntiin uutta bisnestä.

– Olisi maahantuontia ja -vientiä, konsultointia ja kuppilaa... tatuointia ja rättikauppaa. Tämä aika on mennyt tiiviisti verkostojen luomisessa. Uudessa infrastruktuurissa on aina niin monta kerrosta selvitettävänä.

Tatuointitaiteilija vieraili tietenkin myös Goan tatuointimessuilla.
Tatuointitaiteilija vieraili tietenkin myös Goan tatuointimessuilla.

 

Uusia ystäviä Wilma on saanut ympäri maapalloa.

– Rakkaimmaksi trioksi on tiivistynyt kashmirilainen muslimikämppis, bombaylainen hindulainen personal trainer ja goalainen katolinen vaatesuunnittelijaystävätär.

Lue myös: Pyöreitä täyttänyt Wilma Schlizewski: Exät kuuluvat elämääni – minun loukustani ei pääse irti!

Mummo trance-klubeilla

Jouten Wilma ei ole liiketoimiensa starttaamista odotellessakaan ollut. Ruumiinkulttuuria tulee harrastettua niin kuntoilun kuin juhlimisenkin yhteydessä, ja ympäristöön hän tutustuu uusien ystäviensä kanssa matkaillen.

– Salilla tulee käytyä joka päivä samoin tanssimassa trance-klubeilla. Muu aika menee uusiin ihmisiin ja ympäristöihin tutustuessa. Kävin prätkäretkellä Karnatakassa suomalaisen bikerin kanssa ja Nepalissa muslimikämppiksen kanssa.

Wilma pistäytyi myös romantikkaa harrastamassa viikonloppureissulla Arporan ja Morjimin upeilla rannoilla.
Wilma pistäytyi myös romantikkaa harrastamassa viikonloppureissulla Arporan ja Morjimin upeilla rannoilla.

 

Lue myös: Wilma Schlizewski täyttää 60 vuotta – takana eroja, syöpä ja ikäkriisi! ”Tässä sitä vaan mennään!”

Suuria kulttuurishokkeja Wilma ei kokeneena Intian kävijänä enää ole kokenut, mutta yksi ikävä asia hänet yllätti.

– Suurin shokki oli raju rasismi. Kuvittelin, että Tallinnassa olen kokenut jo kaiken mahdollisen syrjinnän, mutta ehei. Asun muslimislummissa, ja kämppikseni on Kashmirin muslimeita. Heitä inhotaan täällä vähintään yhtä paljon kuin elintasopakolaisia Suomessa. Hyvissä hotelleissa asuvia valkoisia tietenkin hymistellään, mutta täällä työläiskortteleissa saa todellakin kuulla suorat sanat.

Teksti:Vesa Häkli
Kuvat:Seiskan arkisto ja Wilma Schlizewski
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!