Asianajaja tyrmäsi sopimusratkaisun! Heikki Koskelon ja Clara-rakkaan pahoinpitelykäräjät sujuivat tahmeasti!

Uutiset | 17.11.2020 07:12

Toissa viikon torstaina käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa pahoinpitelytapausta, jonka mukaan tangosuosikki Heikki Koskelo, 36, olisi pahoinpidellyt on–off-rakkaansa, tanssinopettaja Clara Blomqvistin, 37.

Clara on legendaarisen tanssinopettajan, edesmenneen Åke Blomqvistin tytär. Heikki nousi tanssikansan suosioon 2011, kun hän sijoittui Seinäjoen Tangomarkkinoilla toiseksi. Kajaanilaissyntyinen laulaja oli 2016–2017 kihloissa tangokuningatar Heidi Pakarisen kanssa.

Oikeussotku juontaa tammikuuhun 2019, jolloin poliisit vierailivat Claran Helsingin-asunnolla kohuparin riitaisan baari-illan päätteeksi. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelystä.

Lue myös: Kiusallinen tilanne oikeustalolla! Kohupari Heikki Koskelo ja Clara Blomqvist saapuivat pahoinpitelykäräjille yhdessä – kuvat!

Tuomari yritti sopimusta

Käsittelyn aluksi käräjäoikeuden tuomari yritti ehdottaa, että osapuolet sopisivat asian käräjäoikeuden ulkopuolella. Alkuun tilanne vaikuttikin siltä, että sopimusratkaisu olisi mahdollinen, mutta Claran asianajaja Paul Perovuo ei suostunut tähän asiakkaansa puolesta.

Tuomari esitti asiaa toistamiseen, ja jopa syyttäjä oli valmis sopimukseen, mutta sopimusratkaisu ei kuitenkaan tyydyttänyt edelleenkään, joten tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin käynnistää oikeudenkäynti.

Oikeudessa Heikki kielsi pahoinpitelyt ja uhkailut. Hermostuneen oloinen laulaja pudisteli päätään ja tuhahteli Claran syytöksille ja tarinoille.

– Ennen Blomqvistia en ole ollut polisiin kanssa edes tekemisissä, Heikki puhisi oikeudessa.

Se ei tosin pidä paikkansa, sillä Heikillä on muun muassa 30 päivän ehdollinen tuomio hätävarjelun liioitteluna tehdystä pahoinpitelystä vuodelta 2002.

Koskelo napsi useita kuvia oven vieressä olevasta syytetaulusta ennen käräjäsaliin pääsyä.
Koskelo napsi useita kuvia oven vieressä olevasta syytetaulusta ennen käräjäsaliin pääsyä.

Lue myös: Sisäpiiriläinen paljastaa tangotähti Heikki Koskelon bändipotkujen taustat: Clara Blomqvistille annettiin porttikielto keikoille!

Ehdollista vankeutta?

Tahmeasti sujunut oikeudenkäynti kesti koko iltapäivän. Niin tuomari kuin vastapuolen asianajaja huomauttivat useasti Claralle hänen venyneistä puheenvuoroistaan.

Kirjallisina todisteina käytiin läpi ex-pariskunnan välisiä tekstiviestejä, joissa Clara muun muassa rukoili Heikkiä ottamaan hänet takaisin – kun taas toisessa viestissä nainen uhkaili julkisella nöyryyttämisellä. Osapuolten tarinat tapahtumien kulusta erosivat oikeudessa huomattavasti toisistaan.

Syyttäjä Miska Kuoppamäki hakee Heikille 30–60 päivän ehdollista vankeustuomiota. Heikki vaati puolestaan syytteiden täyttä hylkäämistä.

Käräjäoikeus antaa asiasta kansliatuomion ensi viikon perjantaina.

Syyttäjä hakee Heikki Koskelolle kahdesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta ehdollista vankeutta.
Syyttäjä hakee Heikki Koskelolle kahdesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta ehdollista vankeutta.

Tästä on kyse

Heikki Koskelon ja Clara Blomqvistin kiivas suhde alkoi keväällä 2018. Kihlat vaihdettiin samana vuonna. Clara oli naimisissa vielä tangorakkauden syttyessä.
Kihlaus purkautui 2019. Pariskunta erosi Heikin mukaan loppuvuodesta 2019, mutta tammikuussa 2020 Clara julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa kertoi heidän menneen kihloihin. Heikki kielsi tämän.

Clara kertoi, että hänet on pahoinpidelty kotonaan 2019.

Heikkiä syytetään kahdesta pahoinpitelystä, jotka ovat tapahtuneet tammikuussa 2019 ja laittomasta uhkauksesta, joka on tapahtunut 1.10.2017–12.1.2019.

Heikistä on tehty myös kaksi muuta rikosilmoitusta. Molemmat ovat olleet Claran taustajoukkojen tekemiä, ja kummatkin ovat päättyneet syyttämättäjättämispäätökseen.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Olli Suominen ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!