Tiia kuikka

Arvokisakävelijä Tiia Kuikka vakavassa onnettomuudessa: auto ajoi päälle kesken lenkin - hätäkiidätyksellä sairaalaan!

Uutiset | 29.10.2019 11:47

Suomea EM-kisoissa edustanut kilpakävelijä Tiia Kuikka, 24, on joutunut viikonloppuna vakavaan onnettomuuteen Savonlinnassa.

Seiskan saamien tietojen mukaan henkilöauto törmäsi lenkillä olleeseen Kuikkaan Savonlinnassa lauantaina puolen päivän aikaan. Onnettomuudesta ensimmäisenä uutisoineen Itä-Savon mukaan vuonna 1936 syntynyt savonlinnalaismies ajoi Moinsalmentietä keskustan suunnasta, kun Inkilänkadun risteyksen jälkeen oli suojatielle juossut lenkkeilemässä ollut nainen.

Kyseinen nainen oli Seiskan tietojen mukaan Tiia Kuikka.

Kuikka vietiin nopeasti hoidettavaksi Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, missä hän on edelleen hoidettavana. Kuikan tarkemmasta terveydentilasta ei ole toistaiseksi tietoa.

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola vahvisti Kuikan onnettomuuden Seiskalle tiistaina.

- Voin vahvistaa, että näin on käynyt. Tiia on edelleen sairaalassa, mutta sen tarkempaa tietoa meillä ei ole.

- Toivon tietysti, että kaikki menisi Tiian kohdalla parhain päin.

Itä-Suomen poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Tässä vaiheessa autonkuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja Kuikkaa epäillään liikennerikkomuksesta. 

Tiia Kuikka edusti Suomea vuonna 2018 yleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä ja sijoittui 50 kilometrin matkalla 13:nneksi. Kuikan oli määrä osallistua myös Dohan MM-kisoihin tänä syksynä, mutta hän jäi pois kisoista sairastumisen takia.

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!