Arvi Lind tekee töitä eläkkeellä – ”Toisella jalalla mukana työelämässä”

Uutiset | 29.12.2018 14:52

Siitä on jo hämmästyttävät yli 15 vuotta, kun Arvi Lind teki vihonviimeisen uutislähetyksensä syksyllä 2003. Kun Arvista on kyse, eläkkeelle jääminen on varsin suhteellinen käsite. Hän hyppäsi heti eläkepäiviensä alkajaisiksi tv-uutisten kielenhuoltajaksi ja Yleisradion yleiseksi kielineuvonantajaksi.

– Olin myös usean vuoden sanomalehti Keskisuomalaisen lukija-asiamiehenä. Neljä viime vuotta olen toiminut Ylen uutisluokka-mediakasvatushankkeessa, Arvi kertoo tavoilleen uskollisena eli rauhallisen miellyttävällä äänellä ja selkeästi artikuloiden.

– Se on koululaisille suunnattu medialukutaitokampanja. Siinä saa vielä toisella jalalla olla mukana työelämässä ja opettaa nuorille tv-uutisten tekemistä.

Lue myös: 15 vuotta sitten eläköitynyt Arvi Lind paljastaa: Näin painajaisia työstäni – ”40 vuotta jättivät jälkensä!”

Aloitti mustavalkoisena

Eläköitymisestään huolimatta elävä uutislegenda on seurannut tarkalla pieteetillä nykypäivän uutisia.

– Moni asia on tietysti muuttunut, esimerkiksi tv-lähetysten tekniikka. Minähän aloitin oman televisiourani mustavalkoisena, sillä värit tulivat mukaan kuvaan vasta vuonna 1977, Arvi muistelee.

– Uutisankkureiden esiintyminen ja luontevuus ja varsinkin haastatteluohjelmien sujuvuus ovat nykyään ihailtavalla tasolla. Sanoisin, että me teimme aikoinaan hyvin, mutta nykyään taidetaan tehdä vieläkin paremmin.

Arvi tunnistetaan edelleen tuon tuosta, vaikkei häntä ole nähty telkkarissa 15 vuoteen. – Ihmisten suhtautuminen on ystävällistä ja miellyttävää. Tervehdimme ja vaihdamme kuulumisia – vanhoja tuttuja kun olemme, hän virnistää.
Arvi tunnistetaan edelleen tuon tuosta, vaikkei häntä ole nähty telkkarissa 15 vuoteen. – Ihmisten suhtautuminen on ystävällistä ja miellyttävää. Tervehdimme ja vaihdamme kuulumisia – vanhoja tuttuja kun olemme, hän virnistää.

 

Lue myös: Uutislegenda Arvi Lind korjaa yleisen harhakäsityksen uutistyöstä – ”Jatkuvaa kilpajuoksua!”

Lumityöt loppuivat

Eräs toinen aikakausi Arvin elämässä päättyi joitakin vuosia sitten, kun hän luopui vaimonsa kanssa Helsingin Puotilassa sijainneesta omakotitalostaan.

– Asuimme siellä 30 vuotta. Taloa ympäröi suuri puutarha, joten siellä asuminen alkoi hiljalleen käydä melko työlääksi.

Nykyään aviopari asustaa kerrostalossa Itä-Helsingin Aurinkolahdessa.

– Siihen loppuivat lumityöt ja ruohonleikkuu! Nyt on aikaa hengähtää, Arvi myhäilee.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Matti Matikainen ja Eetu Ampuja
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!