Uutiset

Antti Kurhisen kova luku-urakka - haluaa yliopistoon opiskelemaan psykologiaa: Tulevaisuudessa voisin olla tv-psykologi!

04.06.2020 19:38

Taksiyrittäjänä ja jo suljetun real-doll -ilotalon isäntänä tunnettu Antti Kurhinen, 36, on laittanut lukuvaihteen silmään. Antti on päntännyt yliopiston pääsykokeisiin, sillä haaveissa siintävät psykologian opinnot. Nykyisen tutkintorakenteen mukaan ensin pitää suorittaa kandidaatin taso ja sen jälkeen maisterin tutkinto. Urakkaan menisi neljästä viiteen vuotta.

Antti kertoo (saunasta) puhelimitse torstaina 4.6., että yksi etäpääsykoe on nyt takana ja tietoa mahdollisesta jatkoon pääsystä odotellaan.

Miksi haluat opiskella psykologiaa?

- Se on todella kiinnostavaa. Leikillään voisi sanoa, että tykkään provosoida ja seurata ihmisten reaktioita. On mielenkiintoista oppia, mitä kunkin päässä liikkuu!

Paitsi pääsykoekirjoja pänttäämällä, Antti kertoo imeneensä psykologian oppeja katsomalla venäläistä gurua öisin YouTubesta.

- Jos pääsen opiskelemaan ja valmistun.... niin voisin olla jonain päivänä tv-psykologi. Tai Temppareiden psykologi, Antti fiilistelee.

Seiska toivottaa Antille, kuten muillekin pääsykokeissa vääntäville tsemppiä. Mainittakoon, että Antin havittelema opiskelupaikka ei aukea aivan helpolla. Esimerkiksi viime vuonna Helsingin yliopiston psykologian pääsykokeeseen osallistui vajaat 2000 henkilöä, joista opiskelupaikan sai 51. 

Tätä nykyä uusilla ylioppilailla, joilla on hyvät arvosanat matematiikasta, on selkeästi etulyöntiasema päästä opiskelemaan haluamaansa tutkintoa. Muiden, jo hieman vanhempien, pitää osoittaa edellytyksensä pääsykokeiden kautta ja rima on siis melko korkealla.

Antin pääsykoeapuna toimi Cindy.

Teksti:Poutanen Pauli
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!