fbq
Antti Jokiselle lopulliset lähtöpassit – Ilkka Remeksen trilleriin perustava elokuva vaikeuksissa: ”Pyydämme anteeksi" | Seiska
Uutiset
07.12.2020 18:45
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus
antti ja aku
Antti Jokiselle lopulliset lähtöpassit – Ilkka Remeksen trilleriin perustava elokuva vaikeuksissa: ”Pyydämme anteeksi"
Uutiset
07.12.2020 18:45
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus

Tuotantoyhtiö Cinematic tiedotti maanantai-iltana, että Antti J. Jokinen ei jatka enää OMERTA 6/12 -toimintaelokuvan ohjaajana ja taiteellisesti vastaavana henkilönä.

Jokinen oli toiminut tähän asti tekeillä olevan elokuvan ohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana. Elokuva perustuu kirjalijia Ilkka Remeksen supersuosittuun 6/12 -romaaniin, ja elokuvan pääroolia näyttelee Jasper Pääkkönen

Elokuvanteon haasteet alkoivat jo kuvausten ensimmäisten viikkojen aikana, kun Jokinen sairastui ja jäi sairauslomalle. Elokuvan tekemistä jatkettiin kuitenkin Jokisen sairastumisesta huolimatta. 

Sairausloman pitkittymisen takia Jokisen paikalle elokuvan ohjaajaksi pyydettiin ohjaaja Aku Louhimies. Elokuva on nyt määrä tehdä valmiiksi Louhimiehen ohjauksessa.

Lue myös: Omerta -elokuvasarjan ympärillä paisuu suuri kohu - HS: Ville Virtanen ei suostu näyttelemään Aku Louhimiehen ohjattavana, Jasper Pääkkönen puolustaa kohuohjaajaa! 

Ohjaajavaihdoksen lisäksi Cinematic tiedotti, että trilleritarinasta tuotetaan vain yksi elokuva, eikä alun perin suunniteltua kahta leffaa. 

Cinematicin toimitusjohtaja Sara Norberg vakuuttaa tiedotteessa, että elokuvan tekeminen etenee yhä aikataulussa. 

- Elokuvan kuvausten ensimmäisten viikkojen aikana olemme kohdanneet haasteita ohjaajan sairastumisen seurauksena. Tapahtumat ovat kuormittaneet työyhteisöämme. Pyydämme anteeksi kaikilta, jotka ovat tilanteessa kärsineet. Kenenkään ei tulisi joutua työssään olosuhteisiin, joiden kaltaisia tuotantoon osallistuvat ovat kokeneet. Kiitämme kaikkia työryhmämme jäseniä heidän antamastaan panoksesta, sitoutumisesta ja kärsivällisyydestä, Norberg kertoo. 
 

Jasper pääkkönen ja Antti J Jokinen
Omerta 6/12 -elokuvan pääroolin näyttelijä ja entinen ohjaaja lehdistötilaisuudessa vierekkäin.