Hyppää pääsisältöön
Antibes – pieniä kyliä jokaiseen makuun!

Antibes – pieniä kyliä jokaiseen makuun!

JUAN LE PINS

Aivan Antibesin kyljessä sijaitseva Juan Les Pins on ilta-aikaan vilkkaampi kuin Antibes. Jos kaipaa pubittelua, tanssia ja laulua, kannattaa suunnata tänne. Antibesista kävelee Juan Les Pinsiin noin vartissa, taksilla matka menee minuuteissa ja maksaa reilun kympin.

 

Juan Les Pinsin iltaelämä on vilkkaampaa kuin Antibesin, joten sinne kannattaa kävellä ja ajaa yöllä taksilla takaisin.

 

SAINT-PAUL DE VENCE

Viehättävä taitelijakylä sijaitsee kalliorinteellä paksujen muurien sisällä. St. Paul on useiden nimekkäiden taiteilijoiden suosima inspiraation lähde. Muurien sisältä löytyy lukuisia taidegallerioita ja taiteilijoiden työpajoja.

 

GOURDON

Gourdonin kylä on valittu yhdeksi Ranskan kauneimmista, ja se on täysin tittelinsä veroinen. Kylän parasta antia ovat pienet parfymeriat sekä puhallettu lasi.

 

GRASSE

Hajuvesiteollisuuden pääkaupungiksi kutsuttu Grasse sijaitsee 300–400 metriä merenpinnasta, ja siellä on raikkaampi ilma kuin alempana merenrannalla. Kaupungissa sijaitsee isoja hajuvesivalmistamoita ja -museoita. Täältä voit löytää itsellesi juuri sen sinulle istuvimman tuoksun.

 

PORT VAUBAN HUVIVENESATAMA

Antibesin satama-alue on valtava, ja se on koti toinen toistaan uskomattomimmille jahdeille. Miljoonaveneitä ihaillessa tuleekin huomaamattaan käveltyä tuntikaupalla. Bongasimme myös myynnissä olevan veneen, joka olisi lähtenyt tarjoushintaan 42 miljoonaa. Ehkä ensi kerralla.

 

MARINELAND

Erityisesti lapsiperheitä ilahduttaa monipuolinen Marineland. Merieläimien lisäksi alueella on myös minigolfkenttä, lasten seikkailupuisto Kid’s Island ja vesipuisto Aquasplash.

 

RUE DE LA RÉPUBLIQUE

Antibesin ‘pääkatu’. Shoppailua ja ihmisten katselua parhaimmillaan. Lasillinen monacoa eteen ja elämä hymyilee!

 

Monaco on paikallisten suosima kevyt alkoholijuoma. Se koostuu oluesta, sitruunalimonadista ja makusiirapista. Hinta 5-8 €.

 

TEKSTI JA KUVAT PETRA PIIPARI


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!