Uutiset

Antakaa timantit takaisin! Niko Ranta-aho haluaa takavarikoidut jalokivet itselleen - puolustuksen mukaan eivät liity huumekauppoihin!

29.04.2020 18:50

Katiska-vyyhdissä törkeät huumausainerikossyytteensä pääosin tunnustanut Niko Ranta-aho, 32, haluaa osan omaisuudestaan takaisin viranomaisten huomasta. Kyse on muun muassa timanteista, jotka poliisi takavarikoi hänen hallustaan viime kesänä. Kaikkiaan Nikolta on viety yli neljän miljoonan euron arvosta omaisuutta vakuustakavarikkoon. Mukana on arvoautoja, arvoesineitä, käteistä ynnä muuta. Mutta timantit, ne Niko katsoo kuuluvan itselleen. 

Epäilyttävät esineet

Poliisit löysivät Nikon ja Sofian asunnosta lukuisia jalokiviä, kaksi tietokonetta, älypuhelimen, tabletin ja 2 000 euroa käteistä heinäkuussa 2019. Poliisi epäilee niiden liittyvän Nikon huumausainekauppoihin. Syyllisyytensä massiiviseen huumausainekauppaan Niko on myöntänyt, mutta hän kiistää viranomaisen näkemyksen mainittuun omaisuuteen liittyen. 

Nikon mukaan esimerkiksi tietokoneilla ja puhelimilla on ollut vain vähäinen yhteys huumausainekauppoihin.

timantteja
Niko Ranta-ahon asunnosta löydettyjä timantteja.

Lue lisää: Ruma kolmiodrama: Tutkingavankina istuva Niko Ranta-aho romahti kuultuaan Sofia-rakkaansa suhteesta Stefan Thermaniin - Miehet ovat olleet ystävät!

Laillista tavaraa

Nikon mukaan timantteja ei ole hankittu huumausainekaupoista saaduilla rahoilla. Huumeiden tukkukaupassa kaikki varat olivat aina kiinni uusien erien hankinnassa. Ostetut huume-erät on pääosin takavarikoitu. Niko kiistää myös 2 000 euron käteisvarojen tuomitsemisen valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä, koska kyse on hänen omista käyttövaroistaan. 

käteistä
Asunnosta löytnyt kassi, joka oli täynnä käteistä. 

Lue lisää: Sofia Belórfilta hämmentävä julkaisu - Viimeiset hyvästit vankilassa istuvalle Niko Ranta-aholle?!

Laskukone 

Nikon ja Sofian asunnosta löytyi myös seteleidenlaskukone. Sellainen voi löytyä kenen tahansa lainkuuliaisenkin liikemiehen kodin vaatekomerosta. Niko kertoi tutkijoille, että masiina oli tarpeen yökerhobisneksessä, sillä Marbellan yössä moni maksaa pöytänsä ja juomansa yhä käteisellä.

setelilaskukone
Asunnosta löytynyt setelinlaskukone.


 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!