Hyppää pääsisältöön
Anette Olzon todisti olevansa enemmän kuin vain Nightwishin ex-solisti!

Anette Olzon todisti olevansa enemmän kuin vain Nightwishin ex-solisti!

Syksyllä 2012 metalliyhtye Nightwishin jättänyt Anette Olzon esiintyi eilen helsinkiläisravintola Virgin Oilissa. Soolouralle siirtynyt Anette Olzon on tehnyt muutamia keikkoja sooloartistina. Ensimmäinen Suomen-keikka nähtiin viime kesänä Kivenlahti Rockissa.

Anette aloitti keikkansa melko tarkalleen kahdeltatoista, ja yleisö oli valmis ottaman hänet vastaan. Keikka alkoi laulajan kappaleella Hear Me. Aluksi kappale tuntui erikoiseltsa valinnalta klubikeikan avauskappaleeksi kansanlaulumaisen intron takia. Ensimmäisen kertosäkeen jälkeen uudistettu taustayhtye pääsi valloilleen ja popahtavat sävelet vaihtuivat raskaaseen rockiin, mikä teki kappaleesta hyvän aloituksen vauhdikkaalle illalle.

 Toisena kappaleena kuultiin Aneten viime keväänä julkaistun Shine-albumin aloitusraita Like a Show Inside My Head, joka on albumin parhaita kappaleita. Albumilla kappale on voimakas pop-kappale, jossa Anette esittelee laulutaitojaan monipuolisesti. Livenä kappale nousi uusiin ulottuvuuksiin vahvojen kitaraosuuksien ja Aneten korkeiden lauluosuuksien ansiosta.

 Aneten keikan kappalelista koostui pääosin hänen soolotuotannostaan, mutta laulaja halusi muistaa ihailijoitaan muutamalla Nightwishin kappaleella. Keikalla kuultiin vuonna 2007 julkaistun Dark Passion Play -albumin kappaleet Amaranth ja Sahara. Lisäksi Anette esitti Nightwishin Imaginaerum-albumilta löytyvän kappaleen Last Ride of the Day. Anette Olzon sai koko Nightwish-uransa aikana kritiikkiä laulutaidoistaan, ja häntä verrattiin jatkuvasti Nightwishin alkuperäissolistiin, Tarja Turuseen. Virgin Oilin -keikalla Anette esitti vanhan yhtyeensä kappaleet paremmin kuin koskaan. Amaranth ei ole kuulostanut koskaan livenä niin hyvältä kuin nyt. Kappaleen jälkeen ensimmäinen ajatus oli, että Nightwish teki virheen antaessaan potkut ruotsalaislaulajalle. Anetella olisi ollut laulullisesti monta käyttämätöntä ässää hihassaan.

 Anette Olzon kertoi ihailevansa suuresti islantilaislaulaja Björkiä. Siksi hän päätti esittää keikallaan Björkin kappaleen Play Dead. Aneten versio on hyvin paljon rokimpi kuin kappaleen alkuperäisversio. Sen takia kappale ei kuulostanut alkuperäisversion imitoinnilta.

 Keikan jälkeen Anette tuli tervehtimään ihailijoitaan ja vastaanottamaan heidän tuomiaan lahjoja. Sen jälkeen laulaja saapui ravintolan puolelle ottamaan yhteiskuvia paikalle saapuneiden ihmisten kanssa, eikä hänellä ollut kiire poistua paikalta.

 Anette Olzonin soolokeikasta jäi kaikin puolin hyvä mieli. Uusi taustayhtye toi kappaleisiin lisää rokkia, mikä oli hyvä asia. Laulajan soolokappaleet kuulostivat livenä vielä paremmilta kuin albumilla. Lavalla Anette näytti onnellisemmalta kuin koskaan, ja Virgin Oilin kaltainen klubi oli juuri oikeanlainen ympäristö intiimille rock-keikalle. Vaikka Anette esitti muutaman kappaleen Nightwish-ajoiltaan, ei hän ratsastanut menneisyydellään tai kosiskellut sen avulla yleisön hyväksyntää. Lavalla Anette vaikutti itsevarmemmalta kuin aikaisemmin. Nyt hän esitti omia kappaleitaan omana itsenään ilman paineita suoriutua kenenkään vanhoista kappaleista. Keikkaa oli ilo kuunnella ja katsoa, koska lavalta välittyi koko ajan positiivinen tunnelma.

 Anette tullaan varmasti muistamaan pitkään Nightwishin entisenä solistina, mutta toivottavasti hän saa ansaitsemansa arvostuksen myös sooloartistina. Anette nähdään ensi viikolla alkavassa Tähdet, tähdet -ohjelmassa, ja toivottavasti sen myötä hänelle aukeaa uusia ovia artistina. Anette Olzonilla on vielä paljon annettavaa artistina ja live-esiintyjänä, joten toivottavasti debyyttialbumi Shine ja sen myötä tehdyt keikat ovat vain alkusoittoa tulevalle.Nämä kappaleet kuultiin keikalla:
Hear Me
Like a Show Inside My Head
Shine
Floating
Strong
Moving Away
Sahara (Nightwish)
Last Ride of the Day (Nightwish)
Amaranth (Nightwish)
Falling
Play Dead (Björk)
Lies

 

 


Teksti:
Antero Alhonen
Kuvat:
Antero Alhonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!