fbqAlastonkuvia Sara Chafakista, Manuela Boscosta ja muista julkkisnaisista nettiin levittänyt valokuvaaja teki taas katoamistempun – etsintäkuulutus uhkaa! | Seiska
Alastonkuvia ottanut valokuvaaja on kadoksissa.

Alastonkuvia Sara Chafakista, Manuela Boscosta ja muista julkkisnaisista nettiin levittänyt valokuvaaja teki taas katoamistempun – etsintäkuulutus uhkaa!

Uutiset | 14.12.2017 08:18

Kotimaisten julkkisnaisten alastonkuvien vuotoa nettiin oli tarkoitus puida alkuviikosta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Käräjät kuitenkin siirtyivät, koska oikeus ei ennättänyt tavoittaa epäiltyinä olevaa valokuvaajaa ja hänen vaimoaan syytettyjen penkille.

Lue myös: Julkkisten alastonkuvakohu paisuu: turkulaiskuvaajalle useita syytteitä – tapauksessa 7 asianomistajaa!

Uusi yritys on ensi keväänä. Oikeus määräsi korvaaviksi päivämääräksi 24.–25. toukokuuta.

– Välillä on hankalaa tavoittaa syytettyjä. Totta kai asia tämän takia venyy, mutta ei tällaisille mitään voi. Ei voi muuta kuin toivoa, että haastemies joskus epäillyt tavoittaa, linjaa jutun syyttäjä Kristian Lehtola.

– Ainoastaan epäilty on tavoittamatta ja haastamatta. Muuten paketti on valmis käsittelyyn.

Lehtola on nostanut nettiin vuotaneita alastonkuvia ottanutta valokuvaajaa ja hänen vaimoaan vastaan syytteet törkeästä petoksesta, yksityiselämää koskevan tiedon levittämisestä ja tekijänoikeusrikkomuksesta.

Lue myös: Suomalaisjulkkisten alastonkuvakohu paisuu: kuvat vuotivat nettiin!

Poliisi etsi kaksi vuotta

Pariskunta ei ole ensimmäistä kertaa teillä tietämättömillä. Poliisi yritti tavoittaa jutun pääepäiltyä, turkulaista valokuvaajaa yli kaksi vuotta, kunnes vihdoin siinä onnistui syksyllä 2016. Valokuvaajan oleminen tavoittamattomissa venytti tapauksen esitutkinnan valmistumista.

– Se on tiedossa, että on ollut aiemminkin vaikeasti tavoitettavissa.

Viimeksi pariskunta oleskeli pitkään ulkomailla.

– Minulla ei ole heidän olinpaikastaan tietoa. Se on haastemiesten ja käräjäoikeuden tehtävä, syyttäjä toteaa.

Mikäli pariskuntaa ei kevään korvallakaan saada oikeuden eteen, tulee mahdolliseksi etsintäkuulutuksen paneminen käytäntöön.

Lue myös: Julkkisten alastonkuvakohu paisuu jälleen: nakukuvissa kiekkoilijan ja suosikkilaulajan tyttöystävät!

– Toki se on yksi vaihtoehto. Jos katsotaan syytettyjen selvästi pakoilevan eikä heidän tavoittamisensa useasta yrityksestä huolimatta onnistu, voidaan heidät vangita poissaolevina, myöntää Lehtola.

Paljon kuulusteltavia

Tapauksessa kyse on Helsingin Bulevardilla kuvastudiota pitäneen valokuvaajan projektista, jossa hän pyysi tunnettuja suomalaisnaisia alastonkuvauksiin. Useat naiset suostuivat, mutta kuvat päätyivät nettiin vastoin asianomaisten suostumusta loppuvuodesta 2014.

Lue myös: Suomalaistähtien nakukuvakohu: uusia kuvia julki!

Alastonkuvia levisi muun maussa Laura Malmivaarasta, Laura Birnistä, Sara Chafakista, Elena Leevestä, Mia Ehrnroothista, Manuela Boscosta ja Linda Zilliacuksesta.

Tapaukselle on varattu kaksi käsittelypäivää, koska kokonaisuus on laaja.

– Kuulusteltavia on paljon, Lehtola summaa.

Teksti:Juhamatti Nieminen
Kuvat:Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!