Aku Louhimies

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas sai yleisö-Jussin - näin ohjaaja pyysi anteeksi kaikilta ja muisti lapsiaan kiitospuheessaan!

23.03.2018 21:14

Ohjaaja Aku Louhimies voitti yleisöäänestyksen Jussi-palkinnon elokuvastaan Tuntematon sotilas.

LUE MYÖS: AKU LOUHIMIES LUIKKI SALAREITTIÄ JUSSI-GAALAAN – KAMERA KUVASI VÄLITTÖMÄSTI KOHUOHJAAJAA!

- Kiitos jokaiselle Tuntemattoman sotilaan katsojalle, tää palkinto on teidän, hän lausui kiitospuheessaan.

Lavalle nouseminen oli miehelle varmasti kova paikka, sillä hän on viime päivinä ollut työnsä puolesta otsikoissa jopa enemmän kuin koko uransa aikana yhteensä! Louhimies joutui maanantaina (19.3.) kohun keskelle, kun joukko tunnettuja naisnäyttelijöitä ammensi kokemuksiaan hänen julmista ohjausmetodeistaan.

Lue lisää: YLE: PAMELA TOLA JOUTUI AKU LOUHIMIEHEN KIUSAAMAKSI: "TUNSIN VASTANÄYTTELIJÄN SUKUPUOLIELIMET IHOLLANI"

Pyysi ja on saanut apua ongelmiinsa

Louhimies kiitti myös kaikkia elokuvan tekijöitä.

- Mun virheet ei oo teidän, hän totesi.

Samalla Louhimies kiitti julkisuuteen tulleita naisnäyttelijöitä siitä, että he ovat "käynnistäneet muutoksen hänessä itsessään".

- En ole ollut viisas käyttämässäni vallassa ja olen pahoillani.

Hän kertoi myös pyytäneensä ja saaneensa apua ongelmiinsa.

Muisti lapsiaan

Yksi asia, jonka Louhimies halusi erityisesti korjata kohuun liittyvästä uutisoinnista, oli se, että lapset ovat olleet hänen produktioissaan turvassa.

LUE MYÖS: YLE: AKU LOUHIMIES LAITTOI NÄYTTELIJÄN VAATTEISIIN TORAKOITA JA ITKETTI LASTA VANHEMMAN KUOLEMALLA - LOUHIMIES VASTAA: "KUKAAN EI OLE AIEMMIN KERTONUT KÄRSINEENSÄ TYÖSKENTELYSTÄ KANSSANI"

Ohjaajan ex-vaimo Laura Malmivaara oli käskenyt Akun muistaa kiitospuheessaan kolmea tytärtään ja poikaansa, joten puheensa lopuksi hän kiitti katsojien tunteisiin vedoten myös omia lapsiaan.

Kaikista muista Jussi-voittajista poiketen Louhimies oli ainoa, joka ei astunut puheensa jälkeen median haastateltavaksi.

Ehdolla kolmessa kategoriassa

Louhimiehen kohun myötä seksuaalisen ja vääränlaisen vallankäytön vastustamisesta tuli teema koko tämän vuoden Jussi-gaalalle. Filmiaura toivoi kaikkien gaalavieraiden, jotka haluavat tukea tasa-arvoa sekä seksuaalisen häirinnän ja väärän vallankäytön lopettamista elokuva-alalla, kantavan valkoista nauhaa asussaan.

KATSO MYÖS: OSALLISTUUKO KOHUOHJAAJA KAMPANJAAN? AKU LOUHIMIES EHDOLLA JUSSI-GAALASSA KOLMESSA KATEGORIASSA - GAALAN TEEMANA SEKSUAALISEN JA VÄÄRÄN VALLANKÄYTÖN EHKÄISEMINEN!

Kohusta huolimatta Louhimies oli ehdolla Jussi-gaalassa kolmessa eri kategoriassa. Tuntematon sotilas -elokuva toi ohjaajalle Ohjaaja-ehdokkuuden sekä Paras elokuva -ehdokkuuden. Lisäksi Louhimies on ollut käsikirjoittamassa Antti Tuurin ja AJ Annilan kanssa Ikitie-elokuvaan, joka pääsi Käsikirjoitus-kategoriaan. 

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!