fbq
Uutiset
12.02.2016 11:43
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus
Aku Hirviniemen ja Janne Katajan firma teki satojentuhansien voitot!
Aku Hirviniemen ja Janne Katajan firma teki satojentuhansien voitot!
Uutiset
12.02.2016 11:43
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus

Riihimäkeläisten tv-tähtien Aku Hirviniemen ja Janne Katajan yritys Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy teki jälleen viime vuonna hyvän tuloksen. Lapsuudenystävien firma tuotti liki 1,7 miljoonan euron liikevaihdolla 366 000 euron tuloksen. 

– Olemme pyrkineet rakentamaan hallittua kasvua. Yksi päätoimialoistamme on freelancer-työntekijöille tarkoitettu palkkiopalvelutoiminta. Olemme yksi harvoista alalla, jotka maksavat työntekijälle palkan, vaikka asiakas ei olisi vielä maksanut laskuaan. Otamme siis riskin työntekijän puolesta, ja se vaatii panostamista puskurikassaan, yhtiön hallituksessa istuva Janne Kataja kertoo.

Varautuminen näkyy myös firman voitonjakokelpoisista varoista, joita on tilinpäätöksen mukaan 746 000 euroa.

 

Aku on pihalla

Aku ja Janne omistavat molemmat vuonna 2001 perustetusta Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy:sta 30 prosenttia. Kaverusten lisäksi yrityksessä ovat mukana myös herrojen vanhemmat, ja Jannen isä työskentelee firmassa toimitusjohtajana.

Tuotantoyhtiön lisäksi tv-hauskuuttajat ovat muutaman muunkin yrityksen osakkaina. Aku ja Janne tekevät esimerkiksi kiinteistöbisnestä, vuokraavat siirrettäviä vessoja ja valmistavat sorsalta näyttäviä veneitä.

– Aku ei aina tiedä, missä hän on mukana. Joskus käy niinkin, että hän lukee uusista bisneksistämme vasta lehdestä, Janne paljastaa.