fbq
Uutiset
29.12.2020 19:01
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus
emma kimiläinen
Aikuinen mies uhkaili törkeästi 10-vuotiaana! Emma Kimiläinen avautuu podcastissa pöyristyttävästä lapsuuskokemuksestaan kilparadoilla: ”V**tu vielä kerran ohitat minun pojan, niin…”
Uutiset
29.12.2020 19:01
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus

Autourheilija, F1-kommentaattori ja radiojuontaja Emma Kimiläinen-Liuski, 31, oli vieraana Formula 1 -maailmaan keskittyvässä Shikaani-podcastissa. Suomen menestynein naiskilpakuski kertoi pitkän haastattelun aikana hyvistä ja huonoista kokemuksistaan naisena autourheilun parissa. 

Emma on harrastanut kilpaurheilua 3-vuotiaasta asti, jolloin hän aloitti kartingin. 

Helsingistä kotoisin oleva Emma paljasti podcast-haastattelun alussa, että joutui aikuistumaan hyvin varhaisessa vaiheessa autourheilun takia. 

Lue myös: Emma Kimiläinen tekee historiaa – paikka naisten formulasarjasta: ”Olen todella onnellinen kaikkien naisten puolesta”

- Olen 14-vuotiaana jo kiertänyt maailmalla yksin. Lentänyt Italiaan, ja sitten mulla on ollut joku puhelinnumero, mihin soittaa, jos en ole tiennyt, kuka siellä on vastassa.

Emman mukaan kaikki aina onnistui hyvin, ja hänen oli helppoa tutustua uusiin ihmisiin maailmalla. 

- Olen saanut hyvät valmiudet elämään.

Kilpakumppani parahti itkuun

Emman nuoruusvuodet kartingissa nousivat myös nopeasti podcastissa esille. Hän paljasti kokeneensa hyvin pöyristyttäviä asioita lajin parissa ollessaan nuori. Emma kertoi, että häneltä usein kysytään, millaista on ollut olla naisena hyvin miehisessä maailmassa. 

- Muutamia esimerkkejä siitä, kun tajusin tämän olevan jonkun mielestä outoa, että minä naisena täällä kilpailen poikien kanssa. 

Lue myös: Maailman kaunein formulakuski?! Puolet kaudesta missannut Emma Kimiläinen kaasuttelee tosissaan mestaruusjahtiin - haussa puolen miljoonan voittopotti! 

Emma nosti esiin yhden kerran nuoruusvuosilta, kun hän oli ohittanut Forssassa testiajoissa erään paikallisen pojan, joka oli suivaantunut Emmalle. 

Poika oli jäänyt isänsä kanssa ratavarikolle odottamaan, että näkisi, kuka hänet ohitti. Emma oli jatkanut ajonsa iloisesti loppuun ennen kuin saapui varikolle. Emman äiti joutui auttamaan häntä ottamaan kypärän pois, koska Emma kuvaili sitä erittäin painavaksi. 

- Sitten otin punaisen kypärähuppuni päästä, ja heilautin hiuksia siinä. Sen kundin ilme oli ihan huikea. Hän oli silleen: ”iskä se oli tyttö”, ja alkoi itkemään hirveästi. Ihmettelin vain, että mikä tuota vaivaa. Se oli ensimmäinen kosketuspinta siihen, että tässä on ehkä jotain kummallista. Ihmettelin, että enkö minä saisi olla hyvä.

Kokemuksesta huolimatta muut ajourheilua harrastavat lapset ottivat Emman hyvin vastaan, ja hän koki kuuluvansa radoilla porukkaan mukaan. 

Emma kimiläinen
 Formulakuski Hämeenlinnassa Ahveniston radalla vuoden 2017 huhtikuussa. Kuva: Timo Korhonen 

Pelottavat vanhemmat

Huolestuttavammaksi osaksi nuorten kilpaurheilua Emma nostaa harrastavien lasten vanhemmat. 

- Kuten missä tahansa urheilulajissa, ne vanhemmat on niitä pahimpia huutelijoita.

Yksi erittäin karu kokemus onkin piirtynyt Emman mielen syövereihin hyvin tarkasti. Tilanne tapahtui ajokilpailuissa Ylivieskassa, kun erään pojan isä rupesi uhkailemaan Emmaa. 

- Hän oli hyvin sitoutunut poikansa uraan ja siihen, että hänestä tulisi seuraava Kimi Räikkönen. Hänellä oli tapansa tehdä kaikkensa sen eteen, että pojalla pysyisi vauhti hyvänä. 

Lue myös: Tyrmäävä kesäneito! Autourheilija Emma Kimiläinen on myös kiireinen radiotähti: "Jos sitä Montenegroon ehtisi..."

Emma oli ohittanut tämän kyseisen isän pojan testiajoissa, joka oli suututtanut miehen totaalisesti. Mies oli yrittänyt pelästyttää nuorta Emmaa, kun tämä oli kävellyt iloisesti varikolla letit hiuksissaan. 

- Hän pysäytti minut. Tuli ihan siihen viereen. Katsoi minua sieltä ylhäältä alaspäin, ja huokasi isoon ääneen. Otti minun letistä kiinni, näytti niitä sivuleikkureita ja sanoi: ”V**tu vielä kerran ohitat minun pojan, niin leikkaan sinulta saatana letin.”

Emma muisteli uhkailun tapahtuneen hänelle 10-vuotiaana. Tuolloin hän kertoi vanhemmilleen tapahtuneesta, jonka jälkeen Emman vanhemmat olivat pitäneet miehelle tiukan puhuttelun. 

- Tuollaiset tilanteet ovat antaneet minulle enemmän tahdonvoimaa näyttää, Emma kertoo
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »