Äijä-koira sulatti heti Eränkävijät-Akin sydämen – ”Aluksi olin sitä vastaan!”

Uutiset | 28.04.2019 08:07

Eränkävijät-ohjelmasta tutun Äijä-koiran palkintokaapista löytyy jo kaksi Kultainen Venla -pokaalia. Melko hyvin nelivuotiaalta suomenlapinkoiralta.

– Kylillä liikkuessa Äijän kanssa meinaa olla välillä ihan mahdotonta, kun kaikki haluavat yhteiskuviin sen kanssa. Tunturissa selfien pyytäjiä on vähemmän, Äijän isäntä Aki Huhtanen naurahtaa Seiskalle.

Lue myös: Eränkävijät taistelee Kultaisesta Venlasta: supersuosittu Äijä-koira jättää gaalan väliin - "Se katsoo lähetyksen Elsa-tyttöystävänsä kanssa kotona!"

Kaveriksi kotiin…

Oikeammin Äijä on sekä Akin että tämän Emilia-puolison. Itse asiassa se oli juuri pariskunnan parempi puolisko, joka alun perin ehdotti koiran hankkimista.

– Kun nämä erähommat käynnistyivät oikein toden teolla, Emilia oli välillä pitkiä pätkiä yksin kotona. Hän alkoi sitten miettiä, jos hommaisi suomenlapinkoiran itselleen kaveriksi. Olin kuulemma liikaa tunturissa, Aki muistelee.

– Aluksi olin sitä vastaan, mutta sitten sain nähtäväksi kuvia. Että tällaisia karvapalloja ne suomenlapinkoirat ovat.

Mittarissa on -32,5 astetta, mutta Äijä ei ole siitä moksiskaan. – Siitä on nyt tullut tuollainen 4-vuotias pallero, Aki sanoo Kilpisjärven jäällä.
Mittarissa on -32,5 astetta, mutta Äijä ei ole siitä moksiskaan. – Siitä on nyt tullut tuollainen 4-vuotias pallero, Aki sanoo Kilpisjärven jäällä.

 

Lue myös: Karvainen kuin David Hasselhoff – tässä on Kilpisjärven kovin julkkis!

…ja eräretkille

Nuorukaisena Akilla oli ollut saksanpaimenkoira Oulussa asuessaan. Samasta kaupungista löytyi myös Äijä, joka sulatti oitis erämiehen sydämen.

– Sittenhän siinä kävi niin, että otin Äijän kerran mukaan kalareissulle. Huomasin sen olevan niin mukava eräkaveri, että pian Emilia oli taas yksin kotosalla!

Lue myös: Supersuositun Eränkävijät-ohjelman Aki Huhtanen jätti työnsä ja kotikaupunkinsa – ”Tuli mitta täyteen!”

Nykyään Äijä koluaa käsivarren tunturimaisemia ja Jäämeren kalastusapajia siinä missä Aki ja Emiliakin. Sellaista eräretkeä ei olekaan, jolle Äijä ei lähtisi mukaan.

– Asiakkaat suorastaan vaativat, että Äijän on oltava mukana. Ja mielelläänhän se onkin.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen ja Ilkka Jaakola
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!