Katso videot!
Matti Paasonen ennustaa sään.

Ahvenprofessori Matti Paasonen ennustaa sään ahvenen selkäevästä – lohduttoman märkiä uutisia loppukesään: Hellejaksoja ei tule!

26.07.2019 07:51

Mäntyharjulaista Matti Paasosta, 73, kutsutaan Ahvenprofessoriksi, sillä hän on jo vuosia niittänyt mainetta ennustamalla hämmästyttävällä tarkkuudella säät oikein kutuahvenen selkäevää katsomalla.

– Nyt oli hyvin selkeät merkit. Ennustin kahdesta isosta, reilun kilon ahvenesta, joten niistä oli helppo lukea, Matti kertoo.

– Ytimekkäästi sanoen epävakainen kesä jatkuu. Tämä suvi on hyvin kuurosadeherkkä. Kovia tuulenpuuskia ja märkiä ilmoja.

Lue myös: Ahvenprofessori Matti Paasonen ennustaa koko vuoden sään ahvenen selkäevästä – näin ennuste syntyy: ”Maine on kasvanut, kun ennustus osunut niin usein oikeaan!”

Hellejaksoja ei tule

Matti tekee sääennustuksen aina keväällä Mäntyharjun Pyhävedellä. Hän nostaa verkoilla järvestä kutuahvenia ja valitsee pari isointa. Kevätkudun mentyä ahventen selkäevien väritys nimittäin muuttuu.

– Otan siitä hyvälaatuisen värivalokuvan selkäevä aukinaisena, sillä muutamassa päivässä sen harjan värit harmaantuvat. Kuvasta voin rauhassa ja tarkasti tutkia harjan väritystä ja kuvioita, Matti kertoo.

– Tulkittava alue harjassa on pienen pieni, ja tutkiminen vaatii osaamista. Merkitsen ahvenen ennustukset kalenteriin joka päivälle seuraavaan kevääseen asti.

Mäntyharjun Ahvenprofessori Matti Paasonen kehottaa pitämään hatuista ja sateenvarjoista kiinni. – Kesä on epävakainen ja tuulinen, syksyllä tuuli yltyy myrskyiksi ja sadekuuroja piisaa.
Mäntyharjun Ahvenprofessori Matti Paasonen kehottaa pitämään hatuista ja sateenvarjoista kiinni. – Kesä on epävakainen ja tuulinen, syksyllä tuuli yltyy myrskyiksi ja sadekuuroja piisaa.

 

Lue myös: Ahvenprofessori Matti Paasonen ennustaa sään ahvenen selkäevästä: tämän takia juhannusennustus meni pieleen – ”Ahven varoitti kyllä!”

Loppukesän lomailijoille Ahvenprofessorilla on ikäviä uutisia.

– Pilvistä tai puolipilvistä on luvassa pitkälle elokuulle. Kummoisempia hellejaksoja ei tule, vaan nautitaan tavallisesta suomalaisesta suvisäästä; parikymmenen asteen lämpötiloista ja toistuvista sateista.

Katso videolta Matin säätiedotus!

 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Kalle Kangas
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!