fbq
Uutiset
29.12.2018 16:27
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Pasi Murto
Meeri Gröönroos elää pienellä eläkkeellä.
84-vuotias Meeri elää köyhyydessä alle tuhannen euron eläkkeellä – ”Minulle ei myönnetä asumistukea”
Uutiset
29.12.2018 16:27
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Pasi Murto

Meeri Gröönroos, 84, kertoi Seiskalle vaikeasta lapsuudestaan, kun hän joutui pahasisuisen äitinsä silmätikuksi.

Lue lisää: Meeri, 84, joutui lapsena äitinsä silmätikuksi: Sain niin pahasti selkääni, että taju lähti!

Meeri lähetettiin maailmalle hankkimaan elantonsa jo 14-vuotiaana. Hän tapasi viisi vuotta vanhemman miehen ollessaan 17-vuotias ja he avioituivat vuotta myöhemmin, mutta mies sai surmansa puukosta 14 vuotta myöhemmin.

Lue lisää: Meerin aviomies surmattiin – vankilasta päässyt tappaja tuli kosimaan!

Surmaaja sai sangen lyhyen tuomion. Meeri puolestaan taisteli yksinhuoltajana pienellä palkallaan elättääkseen lapsensa.

– Kunta ei meitä auttanut, mutta kyläläiset, tuntemattomat ja SPR sitäkin enemmän. Jotenkin me vain selvisimme, mutta yhäkin elän köyhyysrajan alapuolella. Eläkettä on alle tonni, mutta edes asumistukea ei minulle myönnetä.

Etsin kirjeenvaihtokaveria

Meerin elämästä riittäisi kerrottavaksi pidempikin tarina. Hän itse kaipaisi kirjeenvaihtokaveria, jolle asioista kertoa ja jonka elämäntarinaa puolestaan lukea.

– Olen kirjoittanut paljon Tosi elämä -lehteen, mutta nyt toimitus ei enää huoli käsinkirjoitettuja tarinoita. Minulla ei ole tietokonetta, enkä enää oppisi sitä käyttämäänkään, Meeri huokaa.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »