Katso videot!

70 rikoksesta epäilty Ilja Janitskin elää Andorrassa kotiarestissa – näin rajoitettua elämä on: ”Jokainen voi kuvitella, miltä tuntuu!”

19.12.2017 09:09

Viime viikolla ilmestynyt Seiska kertoi, että pahamaineisen MV-lehden perustaja Ilja Janitskin makaa sairaalavuoteella.

Lue lisää: Ilja Janitskinin syöpähoidoista Andorrassa lähtee Suomen valtiolle jättimäinen lasku: Hoidot ovat maksaneet jo 200 000 euroa!

Lue lisää: Valemedia MV-lehteä kustantavasta Ilja Janitskinista esitutkinta käynnissä 70 rikoksesta!

Lokakuussa Ilja otti erävoiton suomalaisista viranomaisista, kun oikeus päästi hänet kotiarestiin odottamaan päätöstä luovutuksesta. Andorran mukaan Suomen luovutuspyynnössä oli virheitä, jotka estivät asian käsittelyn.

Jutussa on kasassa jo farssin ainekset, sillä espanjalainen tuomioistuin päätti kertaalleen luovuttaa Iljan Suomeen vuosi sitten. Hän odotti vapaalla jalalla, mutta sitten hän teki ”snowdenit” ja katosi viranomaisten tavoittamattomiin Andorraan.

Tutkinnanjohtaja Harri Saaristola Helsingin poliisista kertoo Seiskalle, että rikosilmoituksia Janitskinista on tehty nyt noin 70 ja kaikista on aloitettu esitutkinta.

Nilkkapannassa arestissa

Iljan on mentävä sairaalasta suoraan kotiin. Matkalla ei voi mutkitella, sillä siitä pitää huolen nilkkapanta, joka on varustettu gps-paikantimella.

– Olen toinen ulkomaalainen, joka on saanut Andorrassa nilkkapannan. Tämä on järkyttävän oikeistolainen maa. Vankila on täynnä ulkomaalaisia, mutta lähes kaikki paikalliset vangit ovat kotiarestissa.

Ilja

Iljan mukaan kotiaresti ei ole niin hyvä asia kuin miltä se kuulostaa.

– Jokainen voi miettiä, miltä tuntuu olla 24/7 sisällä sairaalakäyntejä lukuun ottamatta. Naapuri käy ruokakaupassa, enkä pääse edes itse roskikselle. Etupihallani voin liikkua vain pari metriä.

– Linnassa oli paremmat oltavat kuin kotona. Vankilassa pystyi opiskelemaan ja treenaamaan. Elämä oli monipuolisempaa. Olen miettinyt, että palaisin muurien sisälle vapaaehtoisesti.

Teksti: Panu Hörkkö
Kuvat: Ari Lahti

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!