Lasse Virén hätkähdytti maailmaa vuonna 1972, kun hän voitti  10 000 metrin matkan.

47 vuotta sitten juoksullaan maailmaa hätkähdyttänyt Lasse Virén saa edelleen fanipostia – olympiavoittaja antaa tärkeän neuvon nuorille urheilijoille!

07.08.2019 13:03

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin pitkän matkan juoksijoihin lukeutuva Lasse Virén täytti pyöreät 70 heinäkuussa.

Nelinkertaisen olympiavoittajan saavutuksia ei ole unohdettu yli neljän vuosikymmenenkään jälkeen. Yle näytti toissa viikolla kuuluisan 10 000 metrin kultajuoksun vuodelta 1972, ja lähetys keräsi huimat 260 000 katsojaa. Suurjuoksija saakin edelleen postia ihailijoiltaan.

– Nimikirjoituksiakin pyydetään yhä silloin tällöin. Se on osa urheilijan elämää, ja näköjään se pysyy ammattiuran jälkeenkin, Lasse hymähtää.

Lasse Virén hätkähdytti maailmaa vuonna 1972, kun hän voitti  10 000 metrin matkan kaatumisestaan huolimatta. Lisäksi hän teki uuden maailmanennätyksen.
Lasse Virén hätkähdytti maailmaa vuonna 1972, kun hän voitti  10 000 metrin matkan kaatumisestaan huolimatta. Lisäksi hän teki uuden maailmanennätyksen.

 

Lue myös: 70 vuotta täyttänyt juoksijalegenda Lasse Virén on yhä täydessä iskussa: Teen edelleen maansiirtotöitä!

Suomalaisen yleisurheilun tilasta Lassella on toiveikkaita aatoksia.

– Siellä on valon pilkahduksia aina välillä. Uskon, että yleisurheilussa noustaan taas.

Vuonna 2011 Lasse nimettiin Suomen urheilun Hall of Fameen. Jari Kurri ja Liisa Kirvesniemi saivat saman kunnianosoituksen.
Vuonna 2011 Lasse nimettiin Suomen urheilun Hall of Fameen. Jari Kurri ja Liisa Kirvesniemi saivat saman kunnianosoituksen.

 

Nuorille urheilijoille hän haluaa painottaa itsevarmuutta.

– Sanoisin, että uskokaa itseenne. Omaan tekemiseen pitää uskoa todella kovasti.

Lue myös: Hurjista saavutuksistaan muistettava olympiasankari Lasse Virén: Tämä oli urheilu-uran päättymisen ainoa miinus!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Emmi Ikonen
Kuvat: All Over Press ja Lehtikuva

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!