Hyppää pääsisältöön
Jukka Puotilan tv-työt jatkuvat.

41 vuotta televisiossa esiintynyt Jukka Puotila: Tv-töille luvassa jatkoa!

1990-luvulle tultaessa näyttelijä Jukka Puotila alkoi saada uralleen uutta profiilia. Jukasta tuli valtakunnan virallinen perheenisä, kun hän teki roolin Ruusun ajassa.

Lue myös: Jukka Puotila harvinaisessa haastattelussa – toipui syövästä ja burnoutista: ”Olen kiitollinen, että pääsin jaloilleni!”

Suosittua sarjaa seurasi Kotikatu, joka jatkui lopulta lähes 18 vuotta. Jukka huomasi draamasarjoja tehdessä, kuinka vakavasti ihmiset suhtautuivat näkemäänsä.

– Joskus fakta ja fiktio sekoittuivat katsojien mielessä. Muistan kun Ruusun ajassa hahmollani oli syntymässä jotain suhdetta. Kotiini soitettiin, että katsominen loppuu, jos suhteelle ei panna pistettä. Kotikadussa taas joku ihmetteli, miten varatuomari Pertti Mäkimaa alkoi seurustella siivoajan kanssa.

– Mutta tuolla tavalla sarjoja seurataan, ja onhan se hienoa, että hahmoihin uskotaan. Meidän ammatin ainoa isompi periaate on olla uskottava. Sillä ei ole mitään tekemistä rehellisyyden tai totuuden kanssa.

Ruusun aika -draamasarja oli Jukan ensimmäinen rooli tvisänä. Kuva vuodelta 1990.
Ruusun aika -draamasarja oli Jukan ensimmäinen rooli tvisänä. Kuva vuodelta 1990.

 

Lue myös: Muistatko? Näin Jukka Puotilan huima ura sai alkunsa – ”Se ohjelma oli sen ajan Talent – ja heti minua tituleerattiin tv:stä tutuksi!”

Tv-työt jatkuvat

Jukan ura televisiossa on jatkunut jo 41 vuotta. Hän on kiitollinen, että on saanut tehdä töitä niin monipuolisesti

– Vaikka toisin voisi ehkä kuvitella, kaikki mitä olen tehnyt, on ruokkinut toistaan. Useampi työ ei välttämättä ole pahasta, vaan se myös voi ladata tekijäänsä.

– Työt tv-ruudussa jatkuvat edelleen. Toivoisin, että saisin tehdä televisioon draamarooleja. Saan irvistellä tarpeeksi keikoilla.

Lue myös: Jukka Puotila muistelee Spede Pasasta: ”Hän oli meille kaikille mysteeri – kuka hänet edes tunsi?”

Katso videolta Jukan imitointia tv-legendoista!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Timo Korhonen ja Lehtikuva

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!