Hyppää pääsisältöön
3 ihmistä tappanut sarjakuristaja pakeni Laukaan vankilasta – yhä vapaalla!

3 ihmistä tappanut sarjakuristaja pakeni Laukaan vankilasta – yhä vapaalla!

Pahamaineinen kolmeen henkirikokseen aikoinaan syyllistynyt Michael Maria Pentholm (ent. Jukka Torsten Lindholm) poistui eilen luvatta Laukaan avovankilasta vangeille järjestetyn ostosreissun yhteydessä. Vankilan apulaisjohtaja Petri Laitinen kertoo, ettei häntä vielä keskiviikkoaamuun mennessä ole tavoitettu.

– Meillä on täällä sellainen systeemi, että vankeja käytetään kaksi kertaa viikossa kaupassa ja kerran kuukaudessa pidemmällä ostosreissulla, jolla he voivat ostaa muun muassa vaatteita. Vanki jätti palaamatta linja-autoon Jyväskylän Prismaan tehdyn ostosreissun yhteydessä, Laitinen paljastaa Seiskalle.

Tappoi kolme naista

Pentholm on Seiskan tietojen mukaan vaihtanut nimensä Penttiläksi. Alibin mukaan hän on ainoa suomalainen, jonka FBI on luokitellut sarjamurhaajaksi, vaikkei häntä juridisesti voi kutsua murhaajaksi.

Hänet on tuomittu kolmesta henkirikoksesta, joiden uhreina olivat hänen oma äitinsä, 12-vuotias tyttö ja 42-vuotias nainen.

 

Tunnetaan sarjakuristajana sadomasokistisen seksin takia

Nykyistä tuomiotaan hän istui henkirikostuomiosta vapautumisensa jälkeen tekemistään kolmesta törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä ja vapaudenriistosta. Pentholm tunnetaan mediassa sarjakuristajana johtuen hänen taipumuksestaan sadomasokistiseen seksiin, johon kuuluu kuristaminen. Hän olisi vapautunut ehdonalaiseen ensi vuoden keväällä.

Siihen, onko toistaiseksi yhä karkuteillä oleva Pentholm muille ihmisille vaarallinen, Laitinen ei halua ottaa kantaa.

– Siihen en uskalla ottaa kantaa, mutta hän on kuitenkin ollut jo pitkään avolaitoksessa, ja yleensä jos vangin odotetaan olevan vaarallinen muille, häntä ei avolaitokseen sijoiteta, Laitinen toteaa.

Juttua muokattu 14.10. klo 16:09: vangin nimi korjattu. 


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!