fbq
Uutiset
08.01.2020 07:21
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen Media
Nina sai vauhtia laihdutukseen Suurin pudottaja Suomi -ohjelmasta.
20 kiloa laihtunut Nina Mikkonen: Elämäntaparemontti muutti kauppareissut – lue Suurin pudottaja -voittajan painonpudotuskonstit!
Uutiset
08.01.2020 07:21
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen Media

Viime syksynä Nelosen Suurin pudottaja -kisaan osallistuminen käynnisti kokemusasiantuntijana työskentelevän Nina Mikkosen, 55, elämäntaparemontin.

Tähän mennessä hurjat 20 kiloa laihtunut tv-tähti antoi itselleen luvan herkutella jouluna mädillä ja smetanalla, mutta nyt on aika palata takaisin ruotuun.

Elämäntaparemontissa on Ninan mukaan kyse pään sisäisestä matkasta.

– Voin valita, haluanko syödä suklaan vai en. Jos herkuttelen tai syön jonain päivänä kaloripitoisempaa ruokaa, huomion asian muina päivinä. Olen tajunnut, että suurin nautinto on nautinnosta kieltäytyminen.

Nina ennen: toukokuu 2019 86 KG
Nina ennen: toukokuu 2019 86 KG

 

Lue myös: Suurin pudottaja -voittaja Nina Mikkonen paljastaa paino-ongelmiensa taustan: ”Mietin ainoastaan, miten jaksan vetää kivirekeä perässäni!”

Jätin punaisen lihan

Ninan mukaan tärkeintä on syödä säännöllisin väliajoin.

– Paras painonpudotuskonsti on nälän torjunta terveellisellä ruualla. Jos sokeriarvot pysyvät tasaisia, makeanhimo ei pääse iskemään. Ennen tein sen virheen, että annoin itselleni luvan herkutella, jos syöminen oli jäänyt päivän aikana.

Ruokavaliostaan Nina on jättänyt punaisen lihan lähes kokonaan, vähentänyt levitteiden käyttöä ja minimoinut suolan.

– Käytän nykyisin maustamiseen yrttejä ja yrttisuolaa. Olen huomannut ostokäyttäytymiseni muuttuneen, sillä katson tuoteselosteet todella tarkkaan. Elintarvikkeissa on hirvittävän paljon piilosuolaa.

Nina nyt: joulukuu 2019 66 KG
Nina nyt: joulukuu 2019 66 KG

 

Lue myös: Kuva! Kansainvälisesti tunnettu taiteilija maalasi Suurin pudottaja -voittaja Nina Mikkosesta upean teoksen!

Kuin vanha höyryveturi

Suurin pudottaja -ohjelmaan osallistuminen oli Ninalle matka kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen. Myös liikkuminen on palautunut osaksi elämää. Hän pyrkii käymään salilla kolme kertaa viikossa.

– Olen ollut aina kova liikkumaan, mutta se jäi Timon sairastuttua. Ennen sitä olin juossut pitkiä lenkkejä ja käynyt aerobic-tunneilla.

– Kuntoni paranemisen myötä olen ruvennut taas nauttimaan liikkumisesta, sillä en enää puuskuta kuin vanha höyryveturi, Nina nauraa.

Nina sai vauhtia laihdutukseen Suurin pudottaja Suomi -ohjelmasta, jossa perheenäitiä piiskasi kuntoon Janni Hussi.
Nina sai vauhtia laihdutukseen Suurin pudottaja Suomi -ohjelmasta, jossa perheenäitiä piiskasi kuntoon Janni Hussi.

 

Lue myös: Nina Mikkonen 10 vuoden takaisesta kohulausunnostaan: ”Minulla ei ole oikeutta sanoa ketään huonoksi äidiksi!”

Kahdeksan vaatekokoa laihtunut perheenäiti ei ole täysin sisäistänyt muodonmuutostaan.

– Olen ostanut kaupasta L- ja XL-kokoisia vaatteita, jotka ovat olleet minulle yli-isoja.

Ihannepainossaan Nina ei silti vielä ole.

– Tavoitteeni on painaa 65 kiloa, johon ei ole enää pitkä matka! Ohjelman jälkeen lääkäri kehotti minua laihduttamaan kilon kuukaudessa, jotta saan pysyviä tuloksia.