Uutiset
Katso kuva!

1,95 miljardin omaisuus: Heikki Kyöstilä asuu vaatimattomassa rantatalossa - kuva!

10.04.2017 12:00

Arvostettu talouslehti Forbes listaa joka vuosi maailman miljardöörit, ja tänä vuonna rikkaimpien listalle mahtui peräti seitsemän suomalaista. Suomessa on siis seitsemän miljardööriä. Tuorein Seiska selvitti, miten kolme rikkainta heistä asuu. 

Toisena listalla on hammaslääketieteellisiä instrumentteja valmistavan Planmeca Groupin perustaja ja pääomistaja Heikki Kyöstilä, 71. Heikillä on omaisuutta reilun 1,95 miljardin euron edestä. Varallisuuteensa nähden Heikki asuu kuitenkin varsin vaatimattomasti.

Aloitti autotallissa

Hänellä on rivi- ja omakotitaloista koostuvassa taloyhtiössä omakotitalo meren rannalla Helsingin Tammisalossa. Heikki on rakennuttanut takapihalleen pienen grillikatoksen, joka erottaa hänen talonsa neljästä muutoin identtisestä rakennuksesta. Hänellä on myös oma ranta ja laituri.

Heikki Kyöstilän talo

Heikin talo on toki hieno, mutta ei niin hieno, että kukaan osaisi arvata asukkaan olevan Suomen toiseksi rikkain ihminen. Heikki perusti Planmeca Groupin 1970-luvulla veljensä kanssa, ja ensimmäisen tuotteen, hammaslääkärin aputuolin, veljekset rakensivat kulosaarelaisessa autotallissa. Sittemmin yritys on noussut yhdeksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista.
 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!