fbq
Ulkomaat
30.04.2022 08:40
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Prinsessa Isabella
Tanskan hovi tekee historiaa - pääosassa kaunis prinsessa Isabella
Ulkomaat
30.04.2022 08:40
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Tänään lauantaina (30.4.) Tanskan hovi juhlii kruununprinssipari Frederikin, 53, ja Maryn, 50, vanhimman tyttären, prinsessa Isabellan, 15, rippijuhlaa Fredensborgin linnan kirkossa.

Päivä on historiallinen: Isabella on hovinsa ensimmäinen prinsessa yli 60 vuoteen, joka konfirmoidaan. Viimeksi kuningashuoneessa todistettiin kuningatar Margareetan, 82, pikkusiskon, prinsessa Anne-Marien, 75, konfirmaatiota keväällä 1961. Vuodesta 1964 hän on kantanut arvonimeä Kreikan kuningatar. 

Kruununprinsipari Frederik ja Mary , prinssit Christian ja Vincent sekä prinsessat Isabella ja Josephine
Kruununprinssiparin perheessä vietettiin vuosi sitten esikoisen, prinssi Christianin rippijuhlaa.

Lue myös: Vau, millaisia kaunottaria Hollannin kuninkaan tyttäristä on kasvanut - yllättävä uutinen varjosti hallitsijan juhlapäivää

Fredensborgin linnakirkko on myös Isabellan kastekirkko. Hän on kruununprinssiparin neljästä lapsesta ainoa, jonka ristiäiset on pidetty Fredensborgissa. 

Fredensborgin linna
Fredensborgin linnakirkossa konfirmoitiin vuonna 1955 kuningatar Margareeta.

Lue myös: Oho, Ruotsin kuningas teki järeän päätöksen - jätti prinsessa Madeleinen puille paljaille

Bangladeshissa kolmen päivän työmatkalla vastikään käynyt kruununprinsessa Mary jutteli medialle hyväntuulisena tyttärensä suuresta juhlasta.

– Odotan innolla ystävien ja perheen kokoontumista Isabellan tärkeänä päivänä, Mary kertoi Daccassa Billed Bladetille antamassaan haastattelussa. 

Kummitäti koronassa

Isabellan konfirmaatiojuhla alkaa lauantaina kello 12 paikallista aikaa. 

Prinsessalla on kuusi kummia, joiden odotetaan saapuvan tukemaan kummilastaan. Tosin epäselvää on, pääseekö kummitäti Mathilde, 49, Belgian kuningatar, paikalle, sillä hän on potenut viime päivät koronavirustartuntaa. 

Kuningatar Mathilde
Mathilde on viime päivät viettänyt karanteenissa. Hänen perheensä on pysynyt terveenä.

Mathilden lisäksi Isabellalla on toinenkin kuninkaallinen kummi: Kreikan prinsessa Alexia, 56. Hän on Kreikan entisen hallitsijapari Konstantinin ja Anne-Marien tytär eli Isabellan Frederik-isän serkku. 

Prinsessa Alexia
Prinsessa Alexia asuu perheineen Kanariansaarilla.

Kummien joukossa on myös Maryn Australiassa asuva läheinen nuoruudenystävä, australialainen meribiologi Nadine Johnston, kruununprinssiparin yhteinen ystävä, poliitikko Malou Skeel, Frederikin ystävä ja tennisvalmentaja Christian von Buchwald sekä prinssin lapsuudenkaveri Peter Heering

Lue myös: Oho, kuningatar Elisabetista tehtiin Barbie! Nukella on moitteeton tyyli, mutta tunnistaako siitä hallitsijan?