fbq
Ulkomaat
08.12.2022 12:50
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
harry, meghan
Räikeitä väitteitä ja 100 miljoonaa euroa Harryn ja Meghanin taskuun! Näin brittihovi reagoi juuri julkaistuun kohusarjaan
Ulkomaat
08.12.2022 12:50
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Kuusiosaisesta Harry & Meghan -dokumenttisarjasta on julkaistu tänään torstaina kolme ensimmäistä jaksoa Netflix-suoratoistopalveluun. Kohua herättäneessä sarjassa kuninkaalliset työtehtävänsä jättäneet Harry ja Meghan syyttävät hovin virkaatekeviä työntekijöitä heidän mustamaalaamisestaan ja perättömien väitteiden levittämisestä kansainvälisiin medioihin. Sussexin herttuaparin mukaan heitä vastaan pelattiin likaista peliä hovissa ja Meghan kokee tulleensa kiusatuksi.

Harryn ja Meghanin on kerrottu netonneen dokumenttisarjastaan sekä Spotify-yhteistyöstään yli 100 miljoonaa euroa Yhdysvaltoihin muuttonsa jälkeen.

Dokumenttisarjassa alleviivataan, että brittihovi ei ole suostunut kommentoimaan Harryn ja Meghanin väitteitä. Brittilehdet uutisoivat, että tarvittaessa kuningas Charles ja prinssi William ovat valmiita kommentoimaan perusteettomiksi kokemiaan väitteitä. Sekä Buckinghamin että Kensingtonin palatsin virkaa tekevät työntekijät ovat jo katsoneet sarjan kolme ensimmäistä jaksoa.

– On tunne, että Harry ja Meghan aiheuttavat paljon mölyä tyhjästä, hovista kommentoidaan Mirror-lehdelle.

Harryn ja Meghanin lähtö hovista keväällä 2020 oli skandaali. Harryn kylmentyneet välit lähisukuunsa ovat puhuttaneet siitä lähtien. Harry ja Meghan ovat laukoneet räikeitä väitteitä hovista myös aiemmin Oprah Winfreylle antamassaan tv-haastattelussa. Kohudokumenttisarjan julkaisuajankohta on brittihoville ikävä, sillä kuningatar Elisabetin kuolemasta on kulunut vain kolme kuukautta ja valtaan noussut Charles on juuri aloittanut hallintokautensa.

harry
Meghanin ja Harryn kohusarjaa on pidetty sodanjulistuksena hoville.

Räikeä virhe

Dokumenttisarjan trailerista nousi myös kohu, kun siitä paljastui emävale. Trailerissa näytetään valokuva, johon on ikuistettu valtava määrä valokuvaajia kamerat kohotettuina. Video antaa ymmärtää, että kyseiset valokuvaajat olisivat kuvanneet Harrya ja Meghania.

- Minun täytyi tehdä kaikkeni suojellakseni perhettäni, Harry sanoo videolla.

Harryn puhe viittaa siihen, että hän ja Meghan ovat olleet ahdistuneita paparazzien piirityksestä.

Lue myös: Räikeää valehtelua! Harryn ja Meghanin trailerista paljastui uskomaton asia

Videolla esitettävä valokuva valokuvaajista on harhaanjohtava. Todellisuudessa kyseisillä valokuvaajilla ei liene mitään tekemistä Harryn ja Meghanin kanssa. Kyseinen valokuva on otettu kesällä 2011 Harry Potter -elokuvan ensi-illassa. Kuvaan ikuistetut valokuvaavat ovat kuvanneet punaisella matolla kävelleitä Potter-tähtiä, Daniel Radcliffeä ja Emma Watsonia sekä Potter-kirjailija J. K. Rowlingia. Tiettävästi ketään kuninkaallisia ei ollut mukana tapahtumassa.

Harry ja Meghan eivät edes olleet tavanneet silloin, kun kyseinen kuva on otettu. Pariskunta tutustui vasta vuonna 2016.

Brittilehdissä on mehusteltu Harryn ja Meghanin nololla valeella. Esimerkiksi kuninkaallisasiantuntija totesi The Sun -lehdessä, että kyseisen valokuvan käyttö tässä yhteydessä vie kokonaan pohjan Harryn puheilta. 

Lue myös: Kuningas Charlesilta viimeinen niitti pojalleen - "Harry ja Meghan raivostuvat"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »