fbq
Ulkomaat
26.06.2022 16:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
prinsessa diana
Prinsessa Dianan upeissa asuissa piili salamerkityksiä! Uutuuskirja: Kiskaisi korot jalkaan näpäytyksenä prinssi Charlesille
Ulkomaat
26.06.2022 16:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Prinsessa Dianasta tuli aikanaan valtava maailmanlaajuinen muoti-ikoni. Brittiläinen muotiasiantuntija Eloise Moran on kirjoittanut Dianan asujen piilomerkityksistä uunituoreen kirjan What Diana Was Trying to Tell Us Through Her Clothes.

Kirjailija vieraili vastikään brittien aamutelevisiossa kertomassa prinsessan asujen vihjailuista.

Lue myös: Näitä yllättäviä faktoja et välttämättä tiedä prinsessa Dianasta!

Diana edusti 1980-luvun alussa poolokisoissa hauskassa neulepuserossa. Kirkkaanpunaista neuletta koristivat useat valkoiset lampaat. Paidan keskellä oli erityinen yksityiskohta: yksi musta lammas kaikkien muiden lampaiden keskuudessa. Mediassa spekuloitiin jo tuolloin, viittasiko paita tosielämään: kokiko Diana jo tuolloin itsensä mustaksi lampaaksi kuningasperheen keskuudessa?

Diana, Charles
Diana pukeutui lammaspaitaan ennen kihlautumistaan prinssi Charlesin kanssa.

Eloise on sitä mieltä, että paita oli selvä kannanotto siihen, että Diana koki olevansa erilainen ja ulkopuolinen hovin jäsenten joukossa.

Diana piti samaa lammaspaitaa myös kävellessään hovin toisena "hylkiönä" tunnetun, prinssi Andrew'n silloisen kullan, Sarah Fergusonin kanssa.

- Diana ja Sarah olivat kahdestaan poolokentällä ja se herättää ajatuksen siitä, että he molemmat tunsivat niin (olonsa mustiksi lampaiksi), kirjailija analysoi.

Warm & Wonderful -merkin vuonna 1979 lanseeraamasta lammaspaidasta tuli Dianan ansiosta valtavan suosittu ja sitä myytiin aina vuoteen 1994 saakka. Vuonna 2020 paita teki paluun markkinoille ja ensimmäinen erä vietiin käsistä.

Diana kuvattiin hyvin arastelevana ja pää painuksissa, kun hän odotti esikoispoikaansa prinssi Williamia vuonna 1982. Eloisen mukaan Dianan rennot ja ilmavat äitiysvaatteet piilottivat hänen vartalonsa muodot. Samoihin aikoihin Diana kärvisteli syömishäiriön kanssa.

Lue myös: Tiesitkö? Prinsessa Diana heittäytyi palatsin portaikosta alas – Englannin kuninkaallisilla on pitkä historia mielenterveysongelmista

prinsessa Diana
Prinsessa Dianan raskaustyyli oli rento. Suuret vaatteet eivät tuoneet muotoja esiin.

Kostomekosta korkkareihin

Vuonna 1994 Diana pukeutui iltamenoihin ikonisena "kostomekkona" tunnettuun, kreikkalaisen Christina Stambolianin mustaan avonaiseen mekkoon, joka paljasti sääret sekä dekolteen. Dianan piti alun perin pukeutua Valentino-merkkiseen asuun, mutta hän teki äkkipäätöksen asun vaihtamisesta, kun media oli saanut alkuperäisestä asusta vihiä.

Termi "kostomekko" tulee siitä, että samana päivänä Dianan puoliso, prinssi Charles kertoi vihdoin julkisesti pettäneensä vaimoaan ja suhteestaan Camilla Parker Bowlesiin.

Lue myös: Yllättävää! Prinssi Charles ja herttuatar Camilla mukana suositussa hömppäsarjassa

prinsessa Diana
Dianan kostomekko sopi kaunottarelle upeasti.

Niinpä Diana häikäisi juhlissa entistäkin upeampana.

Eronsa jälkeen Diana suosi rohkeampia vaatteita eikä arastellut esitellä kroppaansa. Hän käytti paljon sellaisia vaatteita, joiden suunnittelijat eivät olleet brittejä. Hän mieltyi etenkin Versacen asuihin. Diana käytti myös entistä enemmän korkokenkiä, joita hänellä ei juurikaan nähty yhteisissä tilaisuuksissa prinssi Charlesin rinnalla. Syynä tähän oli se, että Charles olisi näyttänyt lyhyeltä itseään pidemmän, korkokenkäisen vaimon vierellä.

- Luulen, että hän (Diana) ei halunnut loukata hänen (Charlesin) egoa, Elaine analysoi Dianan aiempaa korkokengättömyyttä.

prinsessa Diana
Diana suosi kansainvälisten muotisuunnittelijoiden luomuksia ja korkokenkiä eronsa jälkeen.
Diana
Diana leikitti rohkeammilla asuilla eronsa jälkeen.