fbq
Ulkomaat
07.01.2022 17:44
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Sydney Poitier
Näyttelijälegenda Sir Sidney Poitier on poissa
Ulkomaat
07.01.2022 17:44
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Oscar-näyttelijä Sir Sidney Poitier on kuollut 94-vuotiaana, uutisoi Eyewitness New Bahamas. Kuolinsyytä ei toistaiseksi ole kerrottu julkisuuteen.

– Menetimme hienon bahamalaisen ja minä henkilökohtaisen ystäväni, Bahamasaarten ulkoministeri Fred Michell tiedotti. 

Lue myös: Betty White saa erikoisen muistojuhlan: hotdog-aterioita kaupitellaan edesmenneen näyttelijälegendan lempiruokana

Poitier syntyi Miamissa Yhdysvalloissa, kun perhe oli vierailulla kaupungissa. Hän kuitenkin kasvoi Bahamasaarilla, missä hänen vanhempansa kasvattivat tomaatteja. Perheen isä hankki seitsemänlapsiselle perheelle lisätienestejä ajamalla taksia Nassaussa.

 

Arvaa kuka tulee illalliselle
Arvaa kuka tulee päivälliselle -elokuvassa vuonna 1967 Poitierin vastanäyttelijöitä olivat Hollywood-legendat Spencer Tracy ja Katherine Hepburn.

 

Hollywood-urallaan Poitier teki yli 50 elokuvaa. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat Kedon kukkaset, Yön kuumuudessa ja Arvaa kuka tulee päivälliselle. Poitier palkittiin kahdesti Oscar-palkinnolla. Vuonna 1963 hän voitti ensimmäisenä afroamerikkalaisena näyttelijänä parhaan miespääosan Oscarin Kedon kukkaset -elokuvaroolistaan. Vuonna 2002 Poitierille myönnettiin kunnia-Oscar.

Poitieria jäävät kaipaamaan Joanna-vaimo, kuusi tytärtä sekä lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset. 

 

Sidney ja Joanna Poitier
Sidney ja Joanna olivat naimisissa vuodesta 1976. Liitosta on kaksi lasta.

 

Lue myös: Mikä vauhtipappa! Onnen päivät -Fonzie on vetreässä kunnossa - Henry Winkler, 76, hämmästyttää tanssitaidoillaan

Tilaa Seiskan uutiskirje! »