fbq
Ulkomaat
17.03.2023 11:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
prinsessa Madeleine
Mutkia muuttoon! Prinsessa Madeleinen puoliso Chris joutuu viranomaisten armoille
Ulkomaat
17.03.2023 11:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Ruotsin prinsessa Madeleinen perhe koirineen muuttaa elokuussa takaisin Madeleinen synnyinmaahan. Madeleine, puolisonsa Chris O’Neill sekä perheen kolme lasta ovat asuneet pitkään Floridassa.

Madeleine ja Chris perustivat perheen Ruotsin ulkopuolella. Viime vuosina perhe on asunut myös New Yorkissa ja Lontoossa.

Lue myös: Kaarle Kustaa ja Silvia iloitsevat Madeleinen muuttouutisesta - tänne perhe muuttaa

Nyt kun muutto Ruotsiin tuli ajankohtaiseksi, tietää se Chrisille paperitöitä.

Brittiläissyntyisellä Chrisillä on myös Yhdysvaltojen kansalaisuus. Ruotsin kansalaisuutta hänellä ei ole, joten hän joutuu hakea oleskelupaa Ruotsiin, Expressen uutisoi.

Vaikka Chris kuuluu kuninkaalliseen perheeseen, hänellä ei ole maahanmuuttoasioissa erityisoikeuksia. Asiasta tiedotti Ruotsin maahanmuuttovirasto. Chris joutuu siis käymään läpi ihan samanlaisen oleskelulupaprosessin kuin kuka tahansa kolmansien maiden kansalainen.

Lue myös: Kuningas Kaarle Kustaan, 76, sydänoperaatio on ohi - näin hän voi

Aiemmin muutto Ruotsiin olisi ollut Chrisille helppo nakki. Hänellä kun on myös Britannian passi. Britannian EU:sta eroamisen myötä Chris katsotaan kuitenkin nyt kolmannen maan kansalaiseksi, jolta edellytetään oleskelulupaa.

Expressen kertoo, että oleskelulupa on myönnettävä yhdeksän kuukauden sisällä hakemuksen jättämisestä, jos hakijalla on perhesidos kyseiseen maahan. Chrisillä tämä ehto täyttyy, sillä hänen vaimonsa ja lapsensa ovat Ruotsin kansalaisia.