fbq
Ulkomaat
04.08.2022 11:56
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press
nastassja kinski
Muistatko vielä kasarin seksisymbolin Nastassja Kinskin? Tältä hän näyttää nyt
Ulkomaat
04.08.2022 11:56
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press

Valokuvamallina aloittanut saksalaissyntyinen Nastassja Kinski, 61, nousi kansainväliseksi näyttelijätähdeksi 1980-luvulla. Nastassja debytoi valkokankaalla vuoden 1975 Väärä liike -elokuvassa. Sitä seurasi rooli brittiläisessä Paholaisen tytär -elokuvassa.

Nastassjalla oli 16-vuotiaana suhde 28 vuotta itseään vanhemman elokuvaohjaajan Roman Polańskin kanssa. Nastassja näytteli pääroolin Romanin ohjaamana vuonna 1979 valmistuneessa Tess – viattomuuden tarina -elokuvassa. Nastassja nappasi roolistaan Golden Globe -palkinnon.

NASSTASJA KINSKI
Nastassja päätyi mallin hommista valkokankaalle.

1980-luvulla Nastassja tähditti muun muassa elokuvia Kissaihmiset, Kuu katuojassa, Marian rakastajat ja Kaikki isäni hotellit. Kriitikot ylistivät Nastassjan roolia Paris, Texas -elokuvassa.

NASSTASJA KINSKI
Nastassja tähditti takavuosina monia rohkeita rooleja valkokankaalla.

Uskaliaita rooleja tehnyt sekä alastonkuvissa poseerannut Nastassja oli yksi aikansa seksisymboleista. Vuonna 1981 Nastassja poseerasi nakuna käärmeen kanssa valokuvaaja Richard Avedonille. Kuva alastomasta kaunottaresta pytonin kanssa julkaistiin Voguessa. Kuvasta tehtiin myös juliste, joka oli myyntimenestys ja pönkitti Nastassjan roolia seksisymbolina.

Lue myös: Kaksi ikonista seksisymbolia yhdessä! Janina Fry ja Linda Lampenius poseeraavat harvinaisesti rinnatusten - "Varsinaisia kuumia perunoita"

Nasstasjan tähti elokuvamaailmassa laski 1980-luvun huippuvuosien jälkeen. Hän on kuitenkin tehnyt pitkän uran alalla ja näytellyt vuosien saatossa sekä eurooppalaisissa että amerikkalaisissa tuotannoissa. Nastassjalla on hyvä kielipää, hän puhuu sujuvasti saksaa, englantia, ranskaa ja italiaa.

NASSTASJA KINSKI
Tältä Nastassja näyttää nykyään.
NASSTASJA KINSKI
Nastassja juhli kauniissa iltapuvussa vuonna 2019.
NASSTASJA KINSKI
Nastassja on kolmen lapsen äiti.

Nastassjalla on kolme lasta, joista kaksi syntyi avioliitosta egyptiläisen Ibrahim Moussan kanssa ja yksi suhteesta jazz-trumpetisti Quincy Jonesin kanssa.

Nastassja oli mukana Saksan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa vuonna 2016.